4 Dingen die je moet doen bij een Nek Hernia (zonder naar het ziekenhuis te gaan)

Nek Hernia: 4 Effectieve Stappen om Symptomen te Verlichten Zonder Het Ziekenhuis te Bezoeken


Nek hernia's, ook bekend als cervicale hernia's, zijn een veelvoorkomende bron van pijn en ongemak voor veel mensen over de hele wereld. Deze aandoening treedt op wanneer de zachte kern van een tussenwervelschijf in de nek uitpuilt en druk uitoefent op de omliggende zenuwen. 


De oorzaken van een nek hernia zijn divers, maar vaak wordt het veroorzaakt door compressie, waarbij langdurige neerwaartse druk op de wervelkolom de tussenwervelschijven beschadigt en uiteindelijk kan leiden tot hernia's. De meeste mensen hebben een nek hernia rond de wervels C5 en C6.


Langdurige compressie van de nekwervels kan leiden tot slijtage van de tussenwervelschijven, waardoor ze kwetsbaarder worden voor uitstulpingen en hernia's. Bij decompressie wordt de druk op de tussenwervelschijven verminderd, waardoor ze kunnen herstellen en de symptomen van een nek hernia kunnen verminderen. Dit benadrukt het belang van het verminderen van druk op de nek


Nek Hernia c5 c6

Manieren om een Nek Hernia te verlichten


Gelukkig zijn er manieren om de symptomen van een nek hernia te verlichten, zonder het ziekenhuis te bezoeken. In deze blogpost zullen we vijf effectieve stappen bespreken die je kunt nemen om jezelf te helpen bij het omgaan met een nek hernia. Van het aanpassen van je levensstijl tot het zoeken naar professioneel advies en het gebruik van nek decompressie met behulp van een nek brace, we zullen alles bespreken wat je moet weten om verlichting te vinden..


Dus, als je te maken hebt met een nek hernia en op zoek bent naar manieren om je symptomen te verlichten en je leven terug te krijgen, lees dan verder en ontdek 3 stappen hoe je vanuit huis aan de slag kunt gaan.

1. Weten: Waar komt een Nekhernia vandaan?


Het is van essentieel belang om de oorsprong van je nekhernia te begrijpen om er effectief mee om te kunnen gaan. Identificeer de bron van overbelasting of druk die heeft geleid tot de hernia. Als je bijvoorbeeld merkt dat langdurig zitten in een slechte houding veel druk op je nek veroorzaakt, probeer dan regelmatig op te staan en te bewegen om de druk te verminderen. Let ook op je ergonomische zithouding om verdere spanning te voorkomen. Door de onderliggende oorzaak, zoals overbelasting, aan te pakken, kun je het echte probleem aanpakken en blijvend verlichting vinden.

2. Op een juiste manier Slapen met Nek pijn


Een cruciaal aspect van het omgaan met nekpijn is het waarborgen van een goede slaaphouding, omdat we een groot deel van onze tijd slapend doorbrengen. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat je rug tijdens het slapen recht en goed uitgelijnd is. 


Veel mensen ervaren nekpijn omdat ze tijdens het slapen met een kromme nek liggen. Dit kan te wijten zijn aan het gebruik van een te dik of te laag kussen, waardoor de nek in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een ergonomisch nekkussen. Een nekkussen is speciaal ontworpen om een gezonde S-vormige kromming in de nek te behouden tijdens het slapen. Het biedt voldoende ondersteuning voor de nek en zorgt ervoor dat deze in lijn blijft met de rest van de wervelkolom.

slapen met een nekkussen, pijn in nek tijdens slapen, verkeerd slapen kussen

3. Rekken en Strekken Oefeningen bij een Nek Hernia


Een van de meest effectieve manieren om de symptomen van een nek hernia te verlichten en de flexibiliteit van de nek te verbeteren, is door middel van rek- en strekoefeningen. Deze oefeningen zullen je helpen om de spieren rondom de nekwervels te versterken, de bloedcirculatie te verbeteren en de spanning te verminderen.


Hier zijn een aantal rek- en strekoefeningen die je mag proberen bij een nek hernia:


  • Nekrotatie : Zit of sta rechtop en draai langzaam je hoofd naar één kant, totdat je een lichte rek voelt aan de zijkant van je nek. Houd deze positie enkele seconden vast en keer dan terug naar het midden. Herhaal aan de andere kant.


  • Nekbuigingen : Kantel je hoofd voorzichtig naar voren, zodat je kin richting je borst komt. Voel een stretch aan de achterkant van je nek en houd deze positie vast. Keer dan langzaam terug naar een neutrale positie.


  • Zijwaartse nekbuigingen : Buig je hoofd naar één kant, zodat je oor richting je schouder komt. Voel een stretch aan de zijkant van je nek en houd deze positie vast. Herhaal aan de andere kant.


  • Schouderophalingen : Trek je schouders op naar je oren en houd deze positie een paar seconden vast. Laat ze dan langzaam zakken en ontspan.

  • Nekstrekoefening met de hand : Zit of sta rechtop en plaats je rechterhand op de linkerkant van je hoofd. Trek voorzichtig je hoofd naar rechts, terwijl je met je hand een lichte weerstand biedt. Houd deze positie vast en keer dan terug naar het midden. Herhaal aan de andere kant.


Let op: Het is belangrijk om deze oefeningen langzaam en voorzichtig uit te voeren, zonder plotselinge bewegingen of overmatige kracht.

nek pijn oefeningen doen nek hernia

4. Verlichting door Nek Decompressie met een Nek Brace


Het is van essentieel belang om de oorsprong van je nekhernia te begrijpen om er effectief mee om te kunnen gaan. Identificeer de bron van overbelasting of druk die heeft geleid tot de hernia. Als je bijvoorbeeld merkt dat langdurig zitten in een slechte houding veel druk op je nek veroorzaakt, probeer dan regelmatig op te staan en te bewegen om de druk te verminderen. Let ook op je ergonomische zithouding om verdere spanning te voorkomen. Door de onderliggende oorzaak, zoals overbelasting, aan te pakken, kun je het echte probleem aanpakken en blijvend verlichting vinden.

De nek brace is ontworpen om comfortabel te passen en kan gemakkelijk worden aangepast aan jouw individuele behoeften. Het maakt gebruik van luchtdruktechnologie om geleidelijk en nauwkeurig decompressie toe te passen op de nek, waardoor de tussenwervelschijven worden ontlast en de druk op de zenuwen wordt verminderd. Dit kan leiden tot verlichting van pijn, gevoelloosheid en tintelingen die vaak gepaard gaan met een nek hernia.


En het dragen van een nek brace met decompressietechnologie helpen om de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom te herstellen. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan een betere algehele houding en het voorkomen van verdere complicaties in de toekomst.


Het gebruik van een nek brace voor decompressie is een veilige en niet-invasieve manier om de symptomen van een nek hernia te behandelen. In combinatie met andere behandelingen en zelfzorgpraktijken kan het dragen van een nek brace helpen om de pijn te verminderen en het herstelproces te versnellen. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, de nek brace biedt de nodige ondersteuning en verlichting, zodat je kunt blijven genieten van een actief en comfortabel leven.

nek decompressie voor verlichting van nek hernia

Een effectieve manier om de symptomen van een nek hernia te verlichten, is door middel van nek decompressie met behulp van een nek brace. Onze op luchtdruk verstelbare nek brace biedt gerichte ondersteuning en decompressie voor de nek, waardoor de druk op de tussenwervelschijven wordt verminderd en de symptomen worden verlicht. Door de nek brace te dragen, kun je de compressie op de nek verminderen en tegelijkertijd de hernia behandelen, zonder dat je het ziekenhuis hoeft te bezoeken.

Zelf Thuis proberen voor Nek hernia verlichting:

Thuis zelf proberen? Ons ergonomisch nekkussen is precies wat je nodig hebt voor een goede nachtrust en verlichting van nekpijn. Het is ontworpen om de natuurlijke kromming van je nek te ondersteunen, waardoor spanning wordt verminderd en je nekspieren kunnen ontspannen. 


Voor diegenen die toe zijn aan serieuze verlichting, biedt onze nek decompressie brace een gerichte aanpak. Met zijn innovatieve luchtdruktechnologie biedt het decompressie voor je nek, waardoor druk op de tussenwervelschijven wordt verminderd en pijn wordt verlicht. 


We zijn zo overtuigd van de effectiviteit van onze producten dat we een geld-terug-garantie bieden als ze niet aan je verwachtingen voldoen. Probeer het zelf uit en ervaar het verschil.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug