4 Stappen Tegen een Slechte Houding (en dus Minder Klachten)

Rugpijn komt vaak voort uit een slechte houding

Jij en wij bij Rechte-Rug weten dat rugpijn vaak voorkomt uit een slechte houding. Veel mensen hebben namelijk de neiging om hun schouders een beetje naar voren te duwen of af te laten hangen met een bolle onderrug.


Dit kan na verloop van tijd klachten geven aan de rug en het lichaam kan zelfs iets krom groeien. Dit is een veel voorkomende oorzaak van rugklachten.


Hieronder geven we 4 stappen hoe je vandaag kunt beginnen met je houding aanpassen!


slechte houding oplossen door veel op kantoor werken lang rug pijn

Stap 1: Identificeer wat er slecht is aan de houding

Het is een bekend gezegde: "Als je niet weet wat het probleem is, kun je het ook niet oplossen."

Dit geldt ook voor het verbeteren van je houding. Laten we samen een kijkje nemen naar waar jouw houding verbetering kan gebruiken.


De conditie van je houding kan variëren. Zijn je schouders naar voren gebogen, heb je een bolle of holle onderrug, of misschien is er sprake van een voorwaartse kromming van de bovenrug (kyfose)? Het zou zelfs kunnen dat je rug iets naar links of rechts is verschoven (scoliose). Het begrijpen van deze aspecten is de eerste stap naar een effectieve oplossing.


Misschien verrassend, maar deze vormen van een slechte houding zijn oplosbaar door consistent actie te ondernemen en dagelijks bewust bezig te zijn met je houding.


Het is van cruciaal belang om te realiseren dat onze spieren de botten ondersteunen, en een slechte houding vaak het gevolg is van verzwakte of uitgerekte spieren. Spieren passen zich aan aan de houding die je gedurende vele uren per dag aanhoudt.


Mensen die veel achter de computer werken, vertonen bijvoorbeeld vaak lange spieren aan de achterkant van hun schouders en verkorte spieren aan de voorkant.


Om de 'fout' in de houding aan te pakken, is het essentieel om de voorkant te stretchen (spieren langer maken) en de achterkant te trainen (spieren korter en sterker maken).Als voorbeeld: 


 1. Bij een holle onderrug is het belangrijk om de buikspieren te trainen (korter maken voor verbetering van de houding).
 2. Bij een bolle onderrug is het van belang om de onderrugspieren te trainen.


En voorbeeld 2:


 • Bij kyfose is het cruciaal om de bovenkant van de rug te trainen en de borstspieren te stretchen.
kyfose trainen rechte rug krijgen welke oefeningen te doen

Stap 2 : Oefeningen en Stretchen voor een Betere Houding

Nu je het probleem hebt vastgesteld, is het tijd om gerichte actie te ondernemen.


We blijven het zeggen, maar oefeningen doen en stretchen zijn de basis voor een gezonde rug en houding.


Ontwikkel een aangepast oefenprogramma dat zich richt op het versterken van zwakke spieren en het stretchen van verkorte spieren. Dit helpt niet alleen bij het herstellen van de juiste spierlengte, maar verbetert ook de algehele flexibiliteit en mobiliteit.


Vind je dit lastig en weet je niet welke oefeningen en stretches je moet doen voor jouw houding? Stuur ons een foto van uw houding, voorkant en/of zijkant via onderstaande whatsapp knop of via de mail en we helpen u (gratis) met het maken van een aantal simpele oefeningen, afgestemd op uw behoefte, die u dagelijks kunt doen voor het verbeteren van uw lichaam. 


Stap 3: Bewust zijn van je houding

Bewustwording van je lichaamshouding is de sleutel tot duurzame verandering. Gedurende de dag, zowel tijdens zittende als staande activiteiten, observeer jezelf regelmatig. Corrigeer onmiddellijk eventuele afwijkingen in je houding. Hoewel dit niet makkelijk is, probeer dit wel vol te houden! 


Onze Postuur Brace voor de hele rug en schouders kan hierbij goed helpen, het is een kleine investering maar zeer behulpzaam in dit proces. 


De Postuur Brace is ontwikkeld om de hele rug en schouders te ondersteunen. Door je rug in een natuurlijke houding te positioneren, helpt de brace je om te realiseren wat de juiste lichaamshouding is. 


"Dit bewustzijn is van onschatbare waarde, omdat het je lichaam in staat stelt om eraan te wennen en, belangrijker nog, na het dragen van de brace de juiste houding te blijven aannemen."


De Postuur Brace fungeert als een visuele herinnering en biedt tegelijkertijd de nodige ondersteuning om spieren te trainen en te versterken. Hierdoor wordt het proces van het verbeteren van je houding gestroomlijnd en effectiever. Het dragen van de brace tijdens langdurige activiteiten bevordert niet alleen een correcte houding, maar draagt ook bij aan het behoud van de juiste lichaamshouding op lange termijn.

postuur brace van rechte-rug voor een slechte of betere houding

Stap 4: Consistent werken aan een betere houding

Het verbeteren van je houding is een proces dat consistentie en toewijding vereist. Begrijp dat het jaren heeft geduurd om de slechte houding te ontwikkelen, en het kan even duren voordat je blijvende verbeteringen ziet. Blijf gefocust op je oefenprogramma, blijf bewust van je houding en wees geduldig met jezelf. Kleine, consistente inspanningen zullen op de lange termijn leiden tot aanzienlijke verbeteringen.


Hier zijn enkele aanmoedigingen en overwegingen om je te helpen op de weg naar een gezondere lichaamshouding: • Consistentie is de sleutel: Net zoals het jaren heeft geduurd om de slechte houding te ontwikkelen, zal het ook tijd vergen om positieve resultaten te zien. Wees geduldig en blijf consistent in je inspanningen.

 • Blijf bewust van je houding: Houd je bewustzijn van je lichaamshouding vast, zelfs als je niet de Postuur Brace draagt. Merk op hoe je zit, staat en beweegt. Bewustwording speelt een cruciale rol bij het creëren van duurzame gewoonten.

 • Gebruik de Postuur Brace als ondersteuning: Draag de Postuur Brace regelmatig om de juiste lichaamshouding te handhaven. Het fungeert niet alleen als een fysieke herinnering, maar biedt ook ondersteuning aan je spieren tijdens het trainingsproces.

 • Bouw aan spierkracht en flexibiliteit: Blijf werken aan het versterken van zwakke spieren en het verbeteren van de flexibiliteit van verkorte spieren. Dit draagt bij aan het behoud van een gezonde en evenwichtige houding op de lange termijn.

 • Zoek ondersteuning indien nodig: Als je vragen hebt of specifieke begeleiding nodig hebt, staan we altijd paraat om je te assisteren. Of het nu gaat om het aanpassen van je oefenprogramma of het bieden van aanvullend advies, we zijn er om je te ondersteunen op jouw reis naar een betere houding.Onthoud dat kleine, consistente stappen uiteindelijk leiden tot aanzienlijke veranderingen. Door vast te houden aan deze stappen en te blijven werken aan een gezonde lichaamshouding, investeer je in je algehele welzijn en comfort.


Mocht je vragen hebben of verdere begeleiding nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


"Een slechte houding kan leiden tot langdurige rugpijn, spierpijn en andere medische problemen. Door het dragen van een rugbrace die de hele rug ondersteunt bouwt u na verloop van tijd een spiergeheugen op om uw rug recht te houden, ook zonder een houdingsbrace."


✅ 6 Redenen om een Postuur Correctie Brace te dragen:  


 • Boven- én onderrug staan recht
 • Op maat en verstelbaar, sluit aan op het lichaam.
 • Makkelijk onder de kleren te dragen; zie er langer, slanker en zelfverzekerder uit
 • Het elastieken materiaal zorgt ervoor dat je flexibel blijft
 • Corrigeert de slechte houding, ook na het dragen
 • Verbetert de bloedsomloop


Ga aan de slag met het verbeteren van je slechte houding en weet dat je de sleutel hebt om deze te verbeteren als je er echt voor gaat. Met de juiste kennis, toewijding en consistentie kun je positieve veranderingen aanbrengen die niet alleen je houding transformeren, maar ook je algehele gezondheid en welzijn verbeteren. Dus, neem vandaag nog de eerste stap naar een gezondere houding en een sterker lichaam. Je zult versteld staan van de positieve impact die het kan hebben op je dagelijks leven en hoeveel beter je je zult voelen.

slechte houding postuur brace, verbeter je houding simpel

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug