Decompressie als Alternatieve behandeling Bij Hernia of Zenuwpijn?

Decompressie Therapie als Alternatieve Behandeling Bij Rugpijn zoals Hernia, (Ingezakte) Wervels of Zenuw Pijn. 


Wij van Rechte-Rug hebben al meer dan 9,000 mensen geholpen aan minder rugpijn. Maar hoe hebben we dat gedaan?


Sinds 2015 zetten we ons in om een alternatief te bieden voor rugpijnbehandelingen die vaak te snel naar medicatie of operaties grijpen. We hebben gezien hoe deze benaderingen niet altijd de onderliggende oorzaak van de pijn aanpakken. In ons voortdurend streven naar natuurlijke oplossingen, ontdekten we de kracht van decompressietherapie.


Ontwikkeling van de Decompressie Brace


De ontwikkeling van de Decompressie Brace is het resultaat van uitgebreid onderzoek en onze vastberadenheid om een veilige en effectieve oplossing te vinden voor rugpijn. We geloven sterk in de kracht van decompressietherapie om de druk op de wervelkolom te verminderen, wat kan leiden tot aanzienlijke verlichting van rugpijn.


Positieve feedback van gebruikers (9000+) die daadwerkelijk verbetering hebben ervaren met de Decompressie Brace heeft onze overtuiging versterkt.


Het aanpakken van de wortel van rugpijn is cruciaal en we streven ernaar de mogelijkheid te bieden om op een natuurlijke en doeltreffende manier verlichting te vinden.Wat is Compressie en Decompressie van de Rug?

Compressie van de rug verwijst naar situaties waarin de wervelkolom wordt samengedrukt, wat kan leiden tot verschillende vormen van rugpijn en ongemak. Dit kan optreden als gevolg van verschillende factoren, waaronder:


- Slechte houding: Langdurig zitten of staan in een slechte houding kan leiden tot compressie van de wervelkolom. Bijvoorbeeld, langdurig zitten met een gebogen rug kan de tussenwervelschijven samendrukken en rugpijn veroorzaken.


- Overgewicht: Overgewicht legt extra druk op de wervelkolom, wat kan leiden tot compressie van de tussenwervelschijven en andere structuren in de rug.


-Trauma, Overbelasting en Slijtage: Een impact of letsel aan de rug door bijvoorbeeld overbelasting kan leiden tot compressie van de wervelkolom en ernstige rugpijn veroorzaken.


decompressie van de rug

Decompressie Kan de Wervels Ontlasten van Vastzittende Druk

Aan de andere kant verwijst Decompressie van de rug naar het proces van het uitrekken of ontlasten van de wervelkolom, waardoor de druk op de tussenwervelschijven en andere structuren wordt verminderd. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, waaronder:


Tractie: Dit is een vorm van decompressietherapie waarbij de wervelkolom voorzichtig wordt uitgerekt om de druk te verminderen. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale decompressie-apparaten bij de chiropractor of een decompressie brace die tractie uitoefent op de rug.


Lichaamsbeweging: Specifieke oefeningen en stretching kunnen helpen om de wervelkolom te decomprimeren en de druk te verminderen.


Houdingscorrectie: Het verbeteren van de houding kan ook helpen om de wervelkolom te decomprimeren en de druk te verminderen.
decompressie van de rug voor minder rugpijn

Kortom, compressie van de rug ontstaat wanneer de wervelkolom wordt samengedrukt, terwijl decompressie van de rug het proces is van het uitrekken of ontlasten van de wervelkolom om de druk te verminderen en rugpijn te verlichten.


Tussenwervelschijf rugpijn

Hoe ontstaat Rug Compressie?

De oorzaken van rugcompressie kunnen variëren, maar de meest voorkomende factoren zijn:


 1. Slechte houding: Langdurig zitten of staan in een slechte houding kan de wervelkolom belasten en leiden tot compressie van de tussenwervelschijven en andere structuren in de rug.

 2. Overgewicht: Overmatig lichaamsgewicht legt extra druk op de wervelkolom, waardoor de tussenwervelschijven worden samengedrukt en rugpijn kan ontstaan.

 3. Trauma of overbelasting: Een plotselinge impact of letsel aan de rug, zoals een val of een auto-ongeluk, kan leiden tot compressie van de wervelkolom en rugpijn veroorzaken.

 4. Leeftijd en slijtage: Na verloop van tijd kunnen de tussenwervelschijven slijten en in omvang afnemen, waardoor ze minder goed in staat zijn om schokken op te vangen en de wervelkolom te ondersteunen. Dit kan leiden tot compressie van de wervelkolom en rugpijn.

 5. Hernia: Een hernia in de rug treedt op wanneer de binnenkant van de tussenwervelschijf uitpuilt en druk uitoefent op de omliggende zenuwen. Dit kan leiden tot compressie van de wervelkolom en symptomen zoals rugpijn, uitstralende pijn en gevoelloosheid.

 6. Osteoporose: Osteoporose is een aandoening waarbij de botten brozer worden en gemakkelijker breken. Wervelcompressiefracturen kunnen optreden als gevolg van osteoporose, wat kan leiden tot compressie van de wervelkolom en rugpijn.


Tussenwervelschijf rugpijn

Hoe werkt onze Decompressie Brace?

De Decompressie Brace werkt op luchtdruk. Door de band op te pompen ontstaat een stevige tractie ondersteuning waardoor de rugwervels rechter op elkaar staan en de druk daartussen weg neemt.


Na het opblazen met lucht strekt de decompressie brace zich uit en strekt hij de wervelkolom. Door een sterke ondersteuning en stabilisatie van de onderrug helpt het niet alleen om de belasting en pijn op uw rug te verminderen, maar helpt ook om uw houding te verbeteren.


De tractie in de rug wordt gegenereerd door de brace wanneer de riem wordt opgeblazen. De unieke luchtcelverlenging in de brace vermindert de belastingsdruk in de onderrug.


Door middel van bevestiging onder de ribbenkast en boven het bekken, wordt bij het opblazen de onderrug omhoog en omlaag gestrekt. Dit leidt de dragende kracht verticaal om. Zo vermindert de druk in de onderrug, wat rugpijn door samendrukking (zenuwen en zenuwbanen) aanzienlijk kan verminderen.Tussenwervelschijf rugpijn

Decompressie in verhouding tot andere Behandelingen

Laten we eens kijken naar hoe onze decompressie brace zich verhoudt tot andere methoden voor het behandelen van rugklachten:


 • Decompressie vs. fysiotherapie: Hoewel fysiotherapie effectief kan zijn voor sommige mensen, vereist het vaak regelmatige afspraken en kan het duur zijn. De decompressie brace biedt een meer betaalbare en gemakkelijkere manier om de druk op de wervelkolom te verlichten, zonder de noodzaak van regelmatige bezoeken aan een therapeut.

 • Decompressie vs. oefeningen: Oefeningen kunnen helpen om de rugspieren te versterken en de flexibiliteit te verbeteren, maar het kan even duren voordat je resultaten ziet. De decompressie brace biedt directe verlichting van rugpijn door de druk op de wervelkolom te verminderen, terwijl je tegelijkertijd kunt werken aan het verbeteren van je algehele ruggezondheid.

 • Decompressie vs. chiropractor: Chiropractische behandelingen kunnen effectief zijn voor sommige mensen, maar ze kunnen ook kostbaar zijn en vereisen regelmatige afspraken. Met de decompressie brace kun je de voordelen van tractie thuis ervaren, zonder de noodzaak van regelmatige bezoeken aan een chiropractor.

 • Decompressie vs. medicijnen: Hoewel medicijnen pijn kunnen verlichten, behandelen ze niet de onderliggende oorzaak van rugklachten en kunnen ze bij langdurig gebruik bijwerkingen veroorzaken. De decompressie brace biedt een natuurlijke en niet-invasieve manier om rugpijn te verlichten, zonder het risico op bijwerkingen.

 • Decompressie vs. operatie: Rugoperaties zijn vaak invasief en kunnen langdurige revalidatie vereisen. De decompressie brace biedt een niet-invasieve en minder kostbare manier om rugpijn te behandelen, zonder het risico en de lange hersteltijd van een operatie.

Kortom, de decompressie brace is een effectieve en betaalbare oplossing voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van rugklachten. Met zijn unieke combinatie van tractie en warmtetherapie biedt het een veilige en natuurlijke manier om rugpijn te behandelen en het herstel te bevorderen.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug