Doe deze 4 Simpele dingen bij ingezakte wervels

Wat Zijn Ingezakte Wervels?


Hoe Ontstaan Ingezakte Wervels?

Ingezakte wervels, ook wel bekend als wervelcompressiefracturen, ontstaan meestal als gevolg van verlies van botdichtheid, wat vooral voorkomt bij ouderen. Deze aandoening kan echter ook voorkomen bij jongere mensen als gevolg van trauma, osteoporose of andere onderliggende gezondheidsproblemen. Het kan een sluipend proces zijn, waarbij de wervels langzaam inzakken zonder dat je het meteen merkt.


Pijn veroorzaakt door Ingezakte Wervels

De druk op de rug die wordt veroorzaakt door ingezakte wervels kan leiden tot ernstige pijn. Wanneer de wervels in de wervelkolom samendrukken, kan dit leiden tot zenuwcompressie, spiervermoeidheid en bewegingsbeperking. Deze problemen resulteren vaak in rugpijn en kunnen de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen. De pijn kan variëren van een doffe, constante pijn tot scherpe pijnscheuten, afhankelijk van de ernst van de compressie en de locatie van de aangetaste wervels.

 

De 4 Dingen om te doen bij Ingezakte Wervels


Het behandelen van ingezakte wervels is van groot belang voor het verlichten van pijn en het verbeteren van de levenskwaliteit. Hier zijn enkele strategieën om ingezakte wervels aan te pakken: • Medische interventie: In ernstige gevallen kan een arts chirurgische ingrepen aanbevelen om de wervels te stabiliseren en te herstellen. Dit kan bijvoorbeeld het plaatsen van een vertebroplastie of kyfoplastie omvatten.
 • Fysiotherapie: Fysiotherapie kan helpen om de spieren rond de wervelkolom te versterken, de houding te verbeteren en de mobiliteit te vergroten. Dit kan bijdragen aan een vermindering van pijn en verbeterde algehele ruggezondheid.
 • Medicatie: In sommige gevallen kunnen pijnstillers en medicijnen voor osteoporose worden voorgeschreven om de symptomen te verlichten en de botdichtheid te verbeteren. Deze medicijnen kunnen helpen bij het voorkomen van verdere inzakking van de wervels.
 • Houdingscorrectie: Het aanpassen van de houding kan de druk op de wervelkolom verminderen en de pijn verminderen. Dit omvat het vermijden van langdurig zitten of staan in dezelfde positie en het toepassen van ergonomische principes in het dagelijks leven.

 

Decompressie voor Ingezakte Wervels


Hoe Decompressie Werkt

Decompressie is een effectieve methode om de druk op de rug te verminderen, met name bij ingezakte wervels. Het proces omvat het voorzichtig uiteen trekken van de wervelkolom om de vastzittende druk in de rug te verlichten. Dit kan de ruimte tussen de wervels vergroten en de zenuwcompressie verminderen. Door de druk op de wervelkolom te verminderen, kunnen de aangetaste wervels de kans krijgen om te genezen en kan de pijn aanzienlijk verminderd worden.

Onderrug pijn en de gevolgen hier van ingezakte wervels behandelen


Decompressiebrace voor Ingezakte Wervels

Onze decompressiebrace biedt een effectieve oplossing voor rugpijn geassocieerd met ingezakte wervels. De brace is ontworpen om de druk op de rug te verminderen, de houding aan te passen en de pijn te verlichten. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van onze decompressiebrace:


 • Pijnverlichting: De brace helpt bij het verlichten van pijn door de druk op de wervelkolom te verminderen. Het zachte, geleidelijke trekken van de wervelkolom zorgt voor onmiddellijke opluchting en kan helpen bij het verminderen van pijn in verband met ingezakte wervels.
 • Houdingscorrectie: Door de juiste houding te ondersteunen, helpt de brace bij het voorkomen van verdere schade aan de wervelkolom. Dit bevordert een gezonde uitlijning van de wervels en vermindert de kans op herhaalde inzakking.
 • Drukontlasting: De decompressiebrace vermindert de druk op de ingezakte wervels, waardoor de symptomen verbeteren en de mobiliteit toeneemt. Dit maakt dagelijkse activiteiten gemakkelijker en zorgt voor een betere levenskwaliteit.


Decompressie ten opzichte van andere behandelingen


Laten we eens kijken naar hoe onze decompressie brace zich verhoudt tot andere methoden voor het behandelen van rugklachten:


 • Decompressie vs. fysiotherapie: Hoewel fysiotherapie effectief kan zijn voor sommige mensen, vereist het vaak regelmatige afspraken en kan het duur zijn. De decompressie brace biedt een meer betaalbare en gemakkelijkere manier om de druk op de wervelkolom te verlichten, zonder de noodzaak van regelmatige bezoeken aan een therapeut.
 • Decompressie vs. oefeningen: Oefeningen kunnen helpen om de rugspieren te versterken en de flexibiliteit te verbeteren, maar het kan even duren voordat je resultaten ziet. De decompressie brace biedt directe verlichting van rugpijn door de druk op de wervelkolom te verminderen, terwijl je tegelijkertijd kunt werken aan het verbeteren van je algehele ruggezondheid.
 • Decompressie vs. chiropractor : Chiropractische behandelingen kunnen effectief zijn voor sommige mensen, maar ze kunnen ook kostbaar zijn en vereisen regelmatige afspraken. Met de decompressie brace kun je de voordelen van tractie thuis ervaren, zonder de noodzaak van regelmatige bezoeken aan een chiropractor.
 • Decompressie vs. medicijnen : Hoewel medicijnen pijn kunnen verlichten, behandelen ze niet de onderliggende oorzaak van rugklachten en kunnen ze bij langdurig gebruik bijwerkingen veroorzaken. De decompressie brace biedt een natuurlijke en niet-invasieve manier om rugpijn te verlichten, zonder het risico op bijwerkingen.
 • Decompressie vs. operatie : Rugoperaties zijn vaak invasief en kunnen langdurige revalidatie vereisen. De decompressie brace biedt een niet-invasieve en minder kostbare manier om rugpijn te behandelen, zonder het risico en de lange hersteltijd van een operatie.

Kortom, de decompressie brace is een effectieve en betaalbare oplossing voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van rugklachten. Met zijn unieke combinatie van tractie en warmtetherapie biedt het een veilige en natuurlijke manier om rugpijn te behandelen en het herstel te bevorderen.

Conclusie: Wat moet je doen bij ingezakte wervels?


Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om deze aandoening aan te pakken. Decompressie, met behulp van onze decompressiebrace, is een effectieve manier om de druk op de rug te verminderen en pijn te verlichten. Met de juiste zorg en hulpmiddelen kun je weer genieten van een gezonde en pijnvrije rug, zodat je een actief en gelukkig leven kunt leiden. 

Wil je meer weten over hoe de decompressiebrace werkt en waarom het de ideale keuze is voor ingezakte wervels? Download dan ons GRATIS ebook hieronder voor een diepgaande uitleg en handige tips voor het omgaan met wervelcompressiefracturen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over hoe we kunnen helpen bij het verlichten van rugpijn en het behandelen van ingezakte wervels. Samen kunnen we werken aan een rechte rug en een pijnvrij leven, en je kunt ontdekken hoe je ingezakte wervels effectief kunt behandelen en rugpijn kunt verlichten.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug