Onderrug

Wat voor RugBrace is Geschikt voor mij?

Wat voor RugBrace is Geschikt voor mij?

Ontdek de Verschillende Rugbraces: Welke Is Geschikt Voor Jou?

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat het dagelijkse leven flink kan verstoren. Of het nu gaat om lage rugpijn, chronische rugklachten of een blessure, een effectieve oplossing kan het gebruik van een rugbrace zijn. Bij Rechte-Rug begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste ondersteuning te vinden, zodat je weer pijnvrij kunt bewegen. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten rugbraces die beschikbaar zijn, met speciale aandacht voor magneet rug braces, decompressie rug braces en infrarood rug braces. We leggen uit wanneer je deze specifieke braces moet gebruiken en bij welke aandoeningen ze het meest effectief zijn.

Rugband voor Onderrug

Een rugband voor onderrug is speciaal ontworpen om de onderrug te ondersteunen. Deze rugband biedt compressie en stabiliteit, wat helpt om pijn te verminderen en de houding te verbeteren. De rugband onderrug is ideaal voor mensen die last hebben van lage rugpijn of spiervermoeidheid. Het gebruik van een rugband voor onderrug kan ook helpen bij het voorkomen van verdere blessures door het bieden van extra ondersteuning tijdens dagelijkse activiteiten.

Rug Rechthouder

De rug rechthouder is een type brace rug dat speciaal is ontworpen om de houding te verbeteren. Het helpt om de schouders naar achteren te trekken en de wervelkolom in een natuurlijke, rechte positie te houden. Dit is bijzonder nuttig voor mensen die veel tijd achter een computer doorbrengen of een zittende levensstijl hebben. Een rug rechthouder kan helpen om rugpijn te voorkomen en de algehele lichaamshouding te verbeteren, wat essentieel is voor een gezonde rug op lange termijn.

Rechte Rug Brace

Een rechte rug brace biedt ondersteuning aan zowel de boven- als onderrug. Deze brace is ontworpen om de hele rug in een rechte positie te houden, wat helpt om de druk op de wervelkolom te verminderen en pijn te verlichten. De rechte rug brace is ideaal voor mensen met chronische rugklachten of scoliose. Door de wervelkolom in een optimale positie te houden, kan deze brace bijdragen aan het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.

Magneet Rug Brace

Wat is een Magneet Rug Brace?

Een magneet rug brace is een type brace rug dat ingebouwde magneten bevat. Deze magneten zijn strategisch geplaatst om magnetische therapie te bieden, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van de bloedcirculatie. De theorie achter magnetische therapie is dat magneten helpen om de natuurlijke magnetische velden van het lichaam te balanceren, wat kan leiden tot pijnverlichting en een verbeterd genezingsproces.

Wanneer Gebruik Je een Magneet Rug Brace?

Een magneet rug brace kan bijzonder effectief zijn voor mensen die lijden aan chronische rugpijn, artritis of andere ontstekingsaandoeningen. De magnetische velden kunnen helpen om ontstekingen te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan leiden tot minder pijn en stijfheid. Deze brace is ook nuttig voor mensen die herstellen van een blessure, omdat de verhoogde bloedcirculatie het genezingsproces kan versnellen.

Voorbeelden van Aandoeningen:

 • Chronische lage rugpijn
 • Artritis
 • Ontstekingsaandoeningen
 • Herstel na een rugblessure

Decompressie Rug Brace

Wat is een Decompressie Rug Brace?

Een decompressie rug brace is ontworpen om decompressie van de wervelkolom te bieden. Deze brace werkt door de wervels voorzichtig uit elkaar te trekken, wat de druk op de tussenwervelschijven vermindert. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met hernia’s of andere aandoeningen waarbij de tussenwervelschijven onder druk staan.

Wanneer Gebruik Je een Decompressie Rug Brace?

Decompressie rug braces zijn ideaal voor mensen die lijden aan hernia’s, ischias of degeneratieve schijfziekten. Door de wervels te decompressen, wordt de druk op de zenuwen verminderd, wat kan leiden tot significante pijnverlichting. Deze brace is ook nuttig voor mensen die veel zitten of zware fysieke arbeid verrichten, omdat het helpt om de wervelkolom te ontlasten en verdere schade te voorkomen.

Voorbeelden van Aandoeningen:

 • Hernia’s
 • Ischias
 • Degeneratieve schijfziekten
 • Rugpijn door langdurig zitten

Infrarood Rug Brace

Wat is een Infrarood Rug Brace?

Een infrarood rug brace is uitgerust met infrarood verwarmingspanelen die diep in de spieren en weefsels doordringen. Deze warmte helpt om de bloedcirculatie te verbeteren, spieren te ontspannen en pijn te verlichten. Infraroodtherapie staat bekend om zijn vermogen om diepere weefsels te bereiken dan traditionele warmtebehandelingen, wat kan leiden tot effectievere pijnverlichting.

Wanneer Gebruik Je een Infrarood Rug Brace?

Een infrarood rug brace is bijzonder nuttig voor mensen met chronische spierpijn, reuma of andere aandoeningen waarbij warmtebehandeling kan helpen. De diepe penetratie van infrarood warmte kan helpen om spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat leidt tot vermindering van pijn en stijfheid. Deze brace kan ook gebruikt worden als onderdeel van een revalidatieprogramma na een blessure.

Voorbeelden van Aandoeningen:

 • Chronische spierpijn
 • Reuma
 • Artritis
 • Revalidatie na een blessure

Hoe Kies Je de Juiste Rugbrace?

Het kiezen van de juiste rugbrace hangt af van je specifieke klachten en behoeften. Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste keuze te maken:


 • Identificeer je pijnpunten: Begrijp waar je pijn ervaart en welke delen van je rug extra ondersteuning nodig hebben.
 • Overweeg je activiteiten: Denk na over je dagelijkse activiteiten en hoe de brace rug je kan ondersteunen bij deze activiteiten.
 • Raadpleeg een professional: Het kan nuttig zijn om een fysiotherapeut of arts te raadplegen voor advies over welke rugbrace het beste bij je past.

Bij Rechte-Rug bieden we een breed scala aan rugbraces die zijn ontworpen om je te helpen een rechte rug te behouden en rugklachten te verminderen. Of je nu op zoek bent naar een rugband voor onderrug, een rug rechthouder, of een rechte rug brace, wij hebben de juiste oplossing voor jou.

Download Ons Gratis Ebook

Ben je op zoek naar meer informatie over hoe je rugklachten kunt voorkomen en behandelen? Download dan nu ons gratis ebook "Alles over Rugklachten". In dit ebook vind je uitgebreide informatie over verschillende rugklachten, tips voor een betere houding en oefeningen die je thuis kunt doen om je rug te versterken. Het is een waardevolle bron voor iedereen die last heeft van rugpijn of gewoon meer wil weten over het onderhouden van een gezonde rug.


Download het ebook gratis door je e-mailadres in te vullen op onze website. Klik hier om het nu te downloaden!

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug