Een Goede Houding: Zo Doe Je Dat!

Het Belang van een Goede Houding

Waarom een Rechte Rug Belangrijk Is

Een goede houding is voor iedereen belangrijk. Toch vergeten veel mensen hier op te letten in het dagelijks leven. Zo ontstaan al snel nek- of schouderklachten, of andere lichaamsklachten zoals darm- of ademhalingsklachten. Een rechte rug is essentieel om een goede houding te hebben.


Met wat simpele oefeningen kun je jouw rechte houding bevorderen. Jong en oud kunnen met deze tips veel lichamelijke klachten voorkomen. Daarnaast ziet een rechte rug er ook veel mooier uit.

Bewustzijn van Je Houding

Het Belang van Bewustzijn

Dat je je bewust bent van de goede houding die je aanneemt, is belangrijk en noodzakelijk. Het heeft geen zin om af en toe wat oefeningen te doen voor een rechte rug, terwijl je de rest van de dag met een verkeerde houding rondloopt. Oefeningen voor een rechte rug zijn er eigenlijk alleen als ondersteuning. Het is belangrijk dat je bewust bent van je houding om te zorgen dat je geen last van je rug krijgt en uiteindelijk bij de fysiotherapeut terechtkomt.

Wat Is een Mooie Rechte Rug?


Een rechte rug houdt in dat er een lichte bolling is in de bovenrug. Je schouders zijn laag en wijzen opzij. De nek heeft een lichte holling. Zorg dat je loodrecht staat. Hiermee bedoelen we dat je enkel, knie, heup, schouder en oor recht boven elkaar staan.

Oefeningen voor een Rechte Rug

Rug Tegen de Muur

Een goede oefening om een rechte rug te bevorderen is om met je rug tegen de muur te gaan staan. Zorg ervoor dat je voeten circa 25 centimeter uit elkaar staan. Je billen, hoofd en rug moeten tegen de muur leunen. Doe je armen helemaal omhoog, tik de muur aan en hou dit 10 seconden vast. Zorg wel dat hierbij je onderrug niet holler wordt dan de natuurlijke holling die de rug al heeft.


Lukt het niet gelijk de eerste keer? Blijf dan oefenen tot het de volgende keer wel lukt. Je kunt deze oefening ook liggend doen, met gebogen knieën of gestrekte benen. Druk dan de holle onderrug licht tegen de grond en kantel het bekken iets naar achteren.

Oefening op de Grond

Een andere oefening is door op je buik te gaan liggen en je hoofd, schouderbladen, borst en armen ongeveer 10 cm op te tillen. Kijk naar de vloer. Trek de schouderbladen naar beneden om een lange nek te houden. Hou deze houding 30 seconden vast en ontspan daarna. Doe deze oefening een aantal keer.

Bij de volgende oefening lig je nog steeds op je buik, nu met je armen langs je lichaam. Til weer je hoofd op en zorg ervoor dat je schouderbladen, borst en armen een beetje van de vloer loskomen. Laat je schouderbladen een beetje vieren en trek ze dan weer omhoog. Hierdoor bewegen je armen een beetje mee. Herhaal ook deze oefening een paar keer.

Extra Ondersteuning voor Je Houding

De Nieuwe Correctie Brace van Rechte-Rug

Vind je het lastig om de hele dag een goede houding te blijven aannemen? De nieuwe correctie brace van Rechte-Rug zorgt voor een houdingcorrectie gedurende de hele dag en brengt de rug in een natuurlijke positie. Hierdoor krijgen je spieren en gewrichten rust.


De correctie brace is speciaal ontworpen om te gebruiken bij verschillende activiteiten en momenten van de dag. Denk hierbij aan sporten, wandelen, een relax avond op de bank, autorijden of als je langdurig achter de computer zit. Onze houding correctie brace zorgt ervoor dat je rechtop gaat zitten en verlicht de spanning op je rug-, schouder- en nekspieren.


Dit product is gemaakt van hoge kwaliteit extra zacht en ademend neopreen, waardoor het comfortabel gedragen kan worden onder kleding.


Speciaal ontworpen voor de onderrug, bovenrug én de schouders.


"Een slechte houding kan leiden tot langdurige rugpijn, spierpijn en andere medische problemen. Door het dragen van een rugbrace die de hele rug ondersteunt, bouw je na verloop van tijd een spiergeheugen op om je rug recht te houden, ook zonder een houdingsbrace."


Vul bij het afrekenen de kortingscode "geenverzendkosten" in en betaal geen verzendkosten! Deze actie is alleen geldig voor e-mail abonnees.

De Voordelen van de Postuur Correctie Brace:


 • Boven- én onderrug staan de hele dag recht
 • Op maat en verstelbaar, sluit aan op het lichaam
 • Makkelijk onder de kleren te dragen; zie er langer, slanker en zelfverzekerder uit
 • Het elastieken materiaal zorgt ervoor dat je flexibel blijft
 • Corrigeert de houding, ook na het dragen
 • Verbetert de bloedsomloop


"Mijn rug loopt in een bocht, holle onderrug en bolle bovenrug. Ik heb deze corrector nu 2 weken gebruikt en ik merk dat ik rechterop kan zitten en dat ook na het gebruik mijn rug rechter blijft staan. Top!"


 • Willem van Ameren


postuur brace voor een goede houding

Samenvatting: Hoe Beginnen en Aan de Slag Gaan met Je Houding?

1. Bewustwording en Dagelijkse Routine

De eerste stap naar een betere houding is bewustwording. Let gedurende de dag op je houding, of je nu staat, zit of beweegt. Maak het een gewoonte om regelmatig je houding te controleren en te corrigeren. Hier zijn enkele tips om te beginnen:


 1. Gebruik herinneringen: Stel herinneringen in op je telefoon of computer om je elke uur eraan te herinneren om je houding te controleren.
 2. Spiegelcontrole: Gebruik spiegels om je houding te bekijken. Sta zijwaarts voor een spiegel om te zien of je rug recht is en je schouders laag en ontspannen zijn.
 3. Vraag om feedback: Vraag vrienden, familie of collega's om je houding te observeren en je te waarschuwen als ze zien dat je ineenstort.

2. Start met Oefeningen


Begin met eenvoudige oefeningen die je helpen om je rug te strekken en je houding te verbeteren. Zoals eerder beschreven, zijn er oefeningen zoals:


 • Rug tegen de muur: Sta met je rug tegen de muur en controleer je houding.
 • Oefening op de grond: Lig op je buik en til je hoofd, schouderbladen, borst en armen op.

Voeg deze oefeningen toe aan je dagelijkse routine en probeer ze minstens twee keer per dag te doen.

3. Integratie van de Correctie Brace


De correctie brace van Rechte-Rug kan een waardevol hulpmiddel zijn om je goede houding gedurende de dag te ondersteunen. Hier zijn enkele tips om de brace effectief te gebruiken:


 1. Begin langzaam: Draag de brace eerst voor korte periodes, bijvoorbeeld 30 minuten per dag, en bouw dit langzaam op naar langere periodes.
 2. Gebruik bij specifieke activiteiten: Draag de brace tijdens activiteiten waarbij je merkt dat je houding vaak verslechtert, zoals bij het werken aan een bureau, tijdens het autorijden of bij het kijken van tv.
 3. Combineer met oefeningen: Gebruik de brace in combinatie met de eerder genoemde oefeningen voor het beste resultaat.

4. Volhouden en Resultaten Zien

Houd vol en wees geduldig. Het kan even duren voordat je merkbare resultaten ziet, maar consistentie is de sleutel. Blijf je houding controleren, de oefeningen doen en de brace gebruiken. Na verloop van tijd zul je merken dat je houding verbetert en dat je minder last hebt van rug-, schouder- en nekklachten.


Blijf gemotiveerd door je voortgang bij te houden en jezelf te belonen voor je inspanningen. Deel je successen met vrienden en familie en moedig hen aan om ook aandacht te besteden aan hun goede houding. Samen kunnen jullie werken aan een gezondere en mooiere houding!- Rechte-Rug: Houd je Rug Recht!

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug