Wat moet je doen als je een hernia hebt?

Een hernia is een veelvoorkomende aandoening die vaak wordt veroorzaakt door neerwaartse druk op de tussenwervelschijven. Deze aandoening kan ongemak, pijn en beperkingen in je dagelijkse activiteiten veroorzaken. Het is van groot belang om te begrijpen hoe je het herstel kunt bevorderen en verdere schade kunt voorkomen. In deze blogpost zullen we vier essentiële zaken bespreken die je moet weten bij een hernia, terwijl we je voorzien van waardevolle informatie over wat te doen bij een hernia en hoe je hulp kunt krijgen bij het herstelproces. 

Gezonde voeding helpt tegen een hernia

Bij het omgaan met een hernia is het vermijden van ongezond eten en stoppen met roken van groot belang. Ongezond voedsel en roken kunnen ontstekingen in je lichaam verergeren, wat het genezingsproces kan vertragen en de pijn kan vergroten. 


Om het beste herstel te bevorderen, is het van cruciaal belang om goed gehydrateerd te blijven. Voldoende hydratatie ondersteunt niet alleen je algehele gezondheid, maar ook de elasticiteit van je tussenwervelschijven. Dit draagt bij aan een betere circulatie van voedingsstoffen naar beschadigde weefsels.

Rust nemen of blijven bewegen bij een hernia?

Het kan verleidelijk zijn om veel rust te nemen bij een hernia, maar te veel rust kan juist averechts werken. Blijf in beweging, zij het met de juiste voorzorgsmaatregelen. 


Beweging helpt spieratrofie en verzwakking te voorkomen, wat anders het herstel kan vertragen. Luister naar je lichaam en kies voor lichte cardio-oefeningen zoals wandelen of zwemmen om de bloedcirculatie te bevorderen en het herstel te ondersteunen. Rekken, Strekken en Spieroefeningen voor Hernia

Rekken en strekken spelen een cruciale rol bij het verminderen van spierspanning en het vergroten vaIn de weg naar een hernia herstel spelen rekken en strekken een cruciale rol. Deze eenvoudige handelingen kunnen een wereld van verschil maken door spierspanning te verminderen en flexibiliteit te vergroten. Regelmatig stretchen helpt niet alleen de druk op tussenwervelschijven te verlichten, maar vergroot ook je bewegingsbereik.

Niet alleen dat, gerichte spieroefeningen kunnen de spieren rond je wervelkolom versterken, wat bijdraagt aan een betere ondersteuning. Houd echter in gedachten dat juiste technieken van het grootste belang zijn en overdrijf niet om verdere schade te voorkomen.

Raadpleeg een fysiotherapeut of deskundige om ervoor te zorgen dat je oefeningen veilig en effectief zijn. Met de juiste combinatie van rekken, strekken en versterken, kun je jezelf op weg helpen naar een herstel dat veilig, comfortabel en doeltreffend is.n de flexibiliteit. Door regelmatig te stretchen, kun je de druk op je tussenwervelschijven verminderen en je bewegingsbereik vergroten.


Voeg hieraan gerichte spieroefeningen toe om de spieren rond je wervelkolom te versterken. Onthoud echter dat het belangrijk is om de juiste technieken te gebruiken en niet te overdrijven om verdere schade te voorkomen. Overleg met een fysiotherapeut of deskundige om ervoor te zorgen dat je oefeningen veilig en effectief zijn.

rekken en strekken voor hernia. rechte-rug

Hoe ontstaat een hernia?

Een van de meest voorkomende oorzaken van hernia's is te zwaar tillen, wat resulteert in neerwaartse druk op de tussenwervelschijven. Het is daarom essentieel om de juiste tiltechnieken te gebruiken en overbelasting te voorkomen.


Als oplossing om de druk op je tussenwervelschijven te verminderen en tegelijkertijd mobiel te blijven, kun je gebruikmaken van een decompressie brace. Deze brace biedt ondersteuning aan je rug tijdens beweging en helpt om de druk op je wervelkolom te verlichten, wat bijdraagt aan het herstel van de tussenwervelschijven.


Compressie en Decompressie van de rug, wat is een hernia en hoe te voorkomen

Wat te Doen bij een Hernia?

Wil je jouw herstelproces versnellen en de pijn geassocieerd met een hernia verminderen? Overweeg dan om onze Decompressie Brace te gebruiken. Onze brace is ontworpen om de druk op je tussenwervelschijven te verminderen, terwijl je tegelijkertijd mobiel blijft. 


Als je besluit de Decompressie Brace te proberen krijg je een 30 dagen lang ondersteuning en hulp bij uw herstel. je krijgt een stappenplan met o.a. dagelijkse oefeningen die de spieren in de rug versterken en 2 adviesgesprekken. In conclusie, het vermijden van ongezonde gewoonten, regelmatige beweging, stretchen en gerichte oefeningen, en voorzichtig tillen zijn essentiële stappen voor het bevorderen van herstel bij een hernia. Door de juiste aanpak te volgen, kun je de kans op verdere schade minimaliseren en de gezondheid van je wervelkolom optimaliseren.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug