Ziektebeelden en de Decompressie Brace

Rug brace voor hernia

Een schijf kan uitpuilen wanneer het zachte, binnenste deel, de kern genaamd, gedeeltelijk naar buiten duwt en een hernia verder naar buiten duwt. Beide kunnen rugpijn veroorzaken door een zenuw te beknellen en sommige kunnen zelfs naar het wervelkanaal duwen, dat het ruggenmerg vasthoudt. De opblaasbare rugriem kan mensen met uitpuilende of hernia's helpen omdat het de belasting op de schijf vermindert. Terwijl de riem wordt opgeblazen, wordt de schijf gedecomprimeerd, wat resulteert in minder uitpuilen of hernia, waardoor extra schade aan de schijf wordt geminimaliseerd. De tractieband zorgt voor een verhoging van de hoogte van de schijf, waardoor er meer ruimte is voor gevoelige zenuwen. Tractie helpt de hydratatie van de schijven te verhogen en stimuleert de opname van voedingsstoffen in de schijf, waardoor de gezondheid van de schijven toeneemt. Dit helpt om het proces van degeneratieve discopathie of artrose van de lumbale wervelkolom om te keren.

Lumbale verstuiking / spanning

Bij een rugverstuiking gaat het om letsel door het uitrekken of scheuren van de pezen en / of ligamenten. Bij rugbelasting gaat het om schade door overbelasting of scheuren van de spieren. Aanvankelijk is rust geïndiceerd omdat het letsel moet genezen van een ontsteking. Tractie mag niet worden gebruikt bij recente verwondingen, maar de gordel kan nuttig zijn na de eerste fase van genezing en bij chronische verstuikingen / verrekkingen, die vaak het gevolg kunnen zijn van posturale stress.

Kromme rug door veel zitten, tillen of andere oorzaken.

Door langdurig verkeerd zitten, op kantoor, thuis, in de auto of op de bank kan de rug krom gaan groeien en de tussenwervelschijven kunnen inzakken. Ook door zwaar tillen kunnen de tussenwervelschijven inzakken. Dit kan een vervelend gevoel en een verkeerde houding geven. Wanneer deze klachten niet behandeld worden kunnen er ergere rugklachten ontstaan zoals onderstaand in de afbeelding. 

Rechte-Rug decompressie hernia LowerBackBrace

Spondylose en spondylolisthesis

Spondylose in de cervicale en lumbale wervelkolom is een medische term voor artrose, die pijnlijke artritis botsporen rond de schijf kan vormen, in een poging een degenererende aandoening te stabiliseren. De decompressiegordel voor de wervelkolom kan de belasting van het gewicht helpen verminderen, wat de druk kan verlichten. Spondylolisthesis beschrijft een aandoening waarbij er sprake is van een verbroken verbinding of het niet verenigen tussen het voorste en achterste deel van een ruggenmergbot. Het voorste deel van het bot kan naar voren glijden, waardoor er druk op de zenuwen ontstaat en kan een terugzwaaien of vergroting van de kromming van de lumbale wervelkolom veroorzaken, hyperlordose genaamd. Dit verhoogt de pijn door deze instabiliteit, vooral bij langdurig staan ​​of zitten. De tractieband vermindert de belasting door het dragen van de lumbale wervelkolom, helpt hyperlordose en spondylolisthesis te verminderen, verhoogt de stabiliteit en verlicht ongemak en pijn.

Geïrriteerde gewrichten

De gewrichten in de onderrug worden facetgewrichten genoemd en helpen bij een glijdende beweging van de rug. Elke ruggengraat heeft 4 van deze facetgewrichten, die zich achter de schijven bevinden. Deze facetgewrichten bevinden zich in de buurt van de zenuwen en veranderingen in deze gewrichten door artritis kunnen pijn door ontsteking veroorzaken en druk uitoefenen op de zenuwen. De tractieband kan de druk op de gewrichten helpen verminderen, pijn verlichten, gewonde gewrichten helpen genezen, betere beweging mogelijk maken en verdere schade helpen voorkomen.

 

Vind hier meer info over de Decompressie Brace, dé decompressie brace.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug