Wat te doen bij pijn in de onder rug

Rechte-Rug Ondersteunt u!

Werking en gebruik van de Decompressie Brace

Geschreven door: W. Boerefijn 

Gepuliceerd op: 23 November 2022

Hoe werkt de Decompressie Brace?

De Decompressie Brace werkt op luchtdruk. Door de band op te pompen ontstaat een stevige tractie ondersteuning waardoor de rugwervels rechter op elkaar staan en de druk daartussen weg neemt. 

 

Na het opblazen met lucht strekt de decompressie brace zich uit en strekt hij de wervelkolom. Door een sterke ondersteuning en stabilisatie van de onderrug helpt het niet alleen om de belasting en pijn op uw rug te verminderen, maar helpt ook om uw houding te verbeteren.

 

De tractie in de rug wordt gegenereerd door de brace wanneer de riem wordt opgeblazen. De unieke luchtcelverlenging in de brace vermindert de belastingsdruk in de onderrug. 

 

Door middel van bevestiging onder de ribbenkast en boven het bekken, wordt bij het opblazen de onderrug omhoog en omlaag gestrekt. Dit leidt de dragende kracht verticaal om. Zo vermindert de druk in de onderrug, wat rugpijn door samendrukking (zenuwen en zenuwbanen) aanzienlijk kan verminderen.

Wanneer gebruik ik de Decompressie Brace?

De decompressie brace is ontworpen voor veelzijdig gebruik, waardoor u comfortabel kunt deelnemen aan diverse activiteiten zoals tuinieren, golfen, werken en autorijden. Of u nu beweegt of rust neemt, de brace past zich aan uw lichaam aan, vermindert spanning en biedt de juiste ondersteuning tijdens lopen, zitten of liggen.

Voor optimale resultaten adviseren wij om de brace twee keer per dag gedurende één tot twee uur te dragen. Deze aanpak maakt gebruik van de decompressie-eigenschappen van de brace, waardoor druk en spanning effectief verminderd worden. 

Rug Verlichting van uit huis met de Decompressie Brace

Bekijk Beschikbaarheid

Kan ik de brace onder mijn kleren dragen?

De brace is van licht gewicht en comfortabel om te dragen. Draag een dun shirt of top, doe de brace om en draag uw reguliere trui of shirt daar overheen en u bent klaar om te gaan!

 

Daarom is het dragen van de band dagelijks geen probleem en kunt u zorgeloos genieten van uw activiteiten zonder last te hebben van rugpijn.

Waarom moet de brace strak om de rug gedragen worden?

De decompressie brace wordt doorgaans strak om de rug gedragen om een aantal specifieke redenen:

Ondersteuning en Stabiliteit: Een strakke pasvorm zorgt voor de juiste ondersteuning en stabiliteit van de rug. Door de brace stevig aan te trekken, wordt de rug uitgelijnd, wat helpt bij het verminderen van druk op de tussenwervelschijven en gewrichten.

Decompressie-effect: De compressie die door de brace wordt toegepast, kan een decompressie-effect creëren. Dit betekent dat er een zachte, gecontroleerde rek op de wervelkolom wordt uitgeoefend, wat bijdraagt aan het verminderen van druk op de tussenwervelschijven. Dit kan verlichting bieden bij rugklachten en spanning.

Posturale Correctie: Een strakke brace kan ook helpen bij het bevorderen van een betere lichaamshouding. Door de rug in een goede positie te houden, worden ongewenste pijnlijke bewegingen beperkt en kan de brace de juiste ondersteuning bieden voor een gezonde houding.

Voorkomen van Verschuiving: Een strakke pasvorm voorkomt dat de brace verschuift tijdens activiteiten. Hierdoor blijft de brace effectief en consistent de gewenste ondersteuning bieden.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de brace strak moet zitten, deze niet zo strak mag zijn dat het ongemak of belemmering veroorzaakt.

Decompressie

 • Verlicht vastzittende druk

 • Pakt de oorzaak aan

 • Stabiliseert de onderrug

 • Overal te gebruiken 

Bekijk Beschikbaarheid

✔️ 30-Dagen-Niet-Goed-Geld-Terug

Laten we eens kijken naar hoe onze decompressie brace zich verhoudt tot andere methoden voor het behandelen van rugklachten:

 

 • Decompressie vs. fysiotherapie: Hoewel fysiotherapie effectief kan zijn voor sommige mensen, vereist het vaak regelmatige afspraken en kan het duur zijn. De decompressie brace biedt een meer betaalbare en gemakkelijkere manier om de druk op de wervelkolom te verlichten, zonder de noodzaak van regelmatige bezoeken aan een therapeut.
 • Decompressie vs. oefeningen: Oefeningen kunnen helpen om de rugspieren te versterken en de flexibiliteit te verbeteren, maar het kan even duren voordat je resultaten ziet. De decompressie brace biedt directe verlichting van rugpijn door de druk op de wervelkolom te verminderen, terwijl je tegelijkertijd kunt werken aan het verbeteren van je algehele ruggezondheid.
 • Decompressie vs. chiropractor: Chiropractische behandelingen kunnen effectief zijn voor sommige mensen, maar ze kunnen ook kostbaar zijn en vereisen regelmatige afspraken. Met de decompressie brace kun je de voordelen van tractie thuis ervaren, zonder de noodzaak van regelmatige bezoeken aan een chiropractor.
 • Decompressie vs. medicijnen: Hoewel medicijnen pijn kunnen verlichten, behandelen ze niet de onderliggende oorzaak van rugklachten en kunnen ze bij langdurig gebruik bijwerkingen veroorzaken. De decompressie brace biedt een natuurlijke en niet-invasieve manier om rugpijn te verlichten, zonder het risico op bijwerkingen.
 • Decompressie vs. operatie: Rugoperaties zijn vaak invasief en kunnen langdurige revalidatie vereisen. De decompressie brace biedt een niet-invasieve en minder kostbare manier om rugpijn te behandelen, zonder het risico en de lange hersteltijd van een operatie.

 

Kortom, de decompressie brace is een effectieve en betaalbare oplossing voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van rugklachten. Met zijn unieke combinatie van tractie en warmtetherapie biedt het een veilige en natuurlijke manier om rugpijn te behandelen en het herstel te bevorderen.

Bekijk onze Decompressie Brace

Waar helpt Decompressie bij? 

Waar helpt Decompressie bij? 

Decompressie biedt onze klanten positieve ervaringen bij diverse klachten waaronder:

Decompressie biedt onze klanten positieve ervaringen bij diverse klachten waaronder:

 • Hernia

 • Stenose

 • Ischias

 • Ingezakte Wervels

 • Gewrichtspijn

 • Pijnlijke Gewrichten

 • Spondylolisthesis

 • Slechte Houding

 • Stijve Rug

 • Versleten Wervels

de decompressie brace biedt verlichting bij de volgende ongemakken

Hernia in de Onderrug

Lumbale Stenose

Degeneratieve discopathie

Facetgewrichtssyndroom

Spondylolisthesis

Spierkrampen en spanning

Posturale problemen

Gewrichtspijn

Schijfbolling

Scoliose

Postoperatieve rugpijn

Ischias

Piriformis-syndroom

Radiculopathie

Spina bifida

Lumbale lordose

Wat voel je bij het dragen?

Bij het dragen van de Decompressie Brace lijkt het alsof de druk van de rug afglijdt. De wervels krijgen meer ruimte en de rug bevindt zich in een natuurlijke, ontspannen houding. De brace fungeert als een ondersteunend schild, waardoor de constante belasting op de rug wordt verminderd en de houding verbetert.

 

Meest gebruikelijke ervaringen van het dragen van de brace zijn: 

 

Druk ontlasting van de Rug

 

De Decompressie Brace geeft het gevoel alsof de druk van de rug afglijdt, wat direct een verlichtend effect heeft op de wervels.

Natuurlijke Houding

 

Tijdens het dragen begeleidt de brace u naar een natuurlijke en ontspannen houding, waardoor onnodige spanning wordt verminderd. 

 

Na het dragen van de brace blijft de houding verbetert. Let na het dragen op de houding en probeer deze zo lang mogelijk aan te houden. 

Velichting van Werveldruk

 

De brace vermindert door de stretch van de luchtdruk voelbaar de druk op de wervels, wat resulteert in merkbare verlichting van ongemak en pijn in dat specifieke gebied. Rugpijn komt vaak van druk op zenuwen die pijn uitstralen, verlicht de druk van deze zenuwen voor minder pijn. 

Verbeterde Houding

 

Het regelmatig dragen van de brace bevordert een verbeterde houding, waarbij de rug wordt ondersteund en uitgelijnd voor optimaal comfort.

Aanpasbare Ondersteuning

 

Een opvallend kenmerk van de brace is de mogelijkheid om deze zelf op te pompen, waardoor je de ondersteuning kunt aanpassen naar jouw individuele behoeften. 

 

Per moment kunt u verschillende behoefte hebben aan ondersteuning. Blaas de brace op tot de gewenste stand voor een persoonlijke verlichting. 

Verlicht Activiteiten Pijnvrij

 

De brace maakt dagelijkse activiteiten vrijwel pijnloos, doordat de rug niet langer ongemakkelijke, pijnlijke bewegingen kan maken. Het biedt een stabiele basis voor moeiteloze bewegingen in het dagelijks leven.

ActiveSupport Decompressie Brace - Premium

112,75
0,00

Standaard Decompressie Brace voor het verlichten van de onderrug

ActiveSupport Decompressie Brace Handmatig - Verwarming & Massage

137,75
0,00

Decompressie Brace met een ingebouwd infra-rood Warmte en Massage element. Voor dubbel verlichting. 

wie is rechte-rug?

Sinds 2015 zetten we ons in om een alternatief te bieden voor rugpijnbehandelingen die vaak te snel naar medicatie of operaties grijpen. We hebben gezien hoe deze benaderingen niet altijd de onderliggende oorzaak van de pijn aanpakken. In ons voortdurend streven naar natuurlijke oplossingen, ontdekten we de kracht van decompressietherapie.

 

De ontwikkeling van de Decompressie Brace is het resultaat van uitgebreid onderzoek en onze vastberadenheid om een niet-ingrijpende en effectieve oplossing te bieden voor rugpijn. We geloven sterk in de capaciteit van decompressietherapie om de druk op de wervelkolom te verminderen, wat kan leiden tot aanzienlijke verlichting.

 

Positieve feedback van gebruikers die daadwerkelijk verbetering hebben ervaren met de Decompressie Brace heeft onze overtuiging versterkt. We begrijpen dat het aanpakken van de wortel van rugpijn cruciaal is, en we streven ernaar u de mogelijkheid te bieden om op een natuurlijke en doeltreffende manier verlichting te vinden.

 

Met een diepgaand commitment aan uw welzijn nodigen we u uit om deel uit te maken van onze missie. De Decompressie Brace vertegenwoordigt meer dan een product; het is een stap naar een pijnvrij leven. Laten we samen werken aan het herstel van uw ruggezondheid en u voorzien van het comfort dat u verdient.

William Boerefijn  / Oprichter & Adviseur Rechte-Rug

Download onze Gratis Rechte-Rug Gids

Ontdek nu onze gratis rechte-rug gids, een waardevolle bron boordevol tips voor het verlichten van rugpijn, het begrijpen van de werking van de rug en gedetailleerde informatie over decompressietherapie. In deze gids bieden we inzichten en praktische adviezen om u te helpen een gezonde rug te behouden en rugpijn te verlichten.

 

Leer essentiële technieken voor het bevorderen van een correcte lichaamshouding en ontdek waardevolle oefeningen die de spieren rondom de rug versterken. Begrijp hoe de rug functioneert en waarom decompressietherapie een effectieve benadering kan zijn voor het verminderen van druk op de wervelkolom.

 

Of u nu al ervaring heeft met rugproblemen of gewoon proactief wilt zorgen voor uw ruggezondheid, deze gids biedt u de kennis en tools om weloverwogen beslissingen te nemen. Download onze gratis rechte-rug gids vandaag nog en investeer in uw welzijn met waardevolle informatie over rugverzorging en decompressietherapie. Een gezonde rug begint hier!

Na het lezen van dit boek heeft u uw eerste stap gezet op weg naar herstel van uw rug...

30 Dagen Niet Goed - Geld Terug Garantie

Bij ons geldt: als het niet naar verwachting werkt of als je geen verlichting ervaart, bieden wij een volledige terugbetaling binnen 30 dagen aan. Jouw tevredenheid staat bij ons voorop, en we willen dat je met volle vertrouwen gebruikmaakt van onze producten.

Meer dan 6,000 mensen genieten van Verlichting door de Decompressie Brace

89 reviews (bekijk alle reviews) 

Wat onze Gebruikers zeggen: 

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug