Wanneer gebruik je een rugbrace?

Een (onder)rugbrace kan een effectief onderdeel zijn van een behandelplan voor bepaalde aandoeningen van de wervelkolom en kan ondersteuning bieden voor de wervelkolom terwijl deze geneest na bijvoorbeeld een rugoperatie. Ook wel een lumbosacrale orthese of LSO genoemd, een rugbrace kan worden voorgeschreven door een arts of zonder recept worden gekocht. Vrij verkrijgbare braces zijn verkrijgbaar zonder advies van een arts en het is belangrijk om deze apparaten te dragen volgens de meegeleverde instructies om verder letsel aan de onderrug te voorkomen. Dit artikel gaat over rugbraces die zijn voorgeschreven of aanbevolen door een arts.

 

Doelen en mechanismen van rugbracing voor pijnverlichting. Een recept voor rugversteviging heeft meestal een paar aanvullende doelen:

  • Verminderde spierspanning en lage rugpijn

  • Verbetert de houding zodat het gewicht in de wervelkolom beter wordt verdeeld.

  • Zorgen voor een gezonde helende omgeving voor spinale structuren

  • Functie verhogen tijdens dagelijkse activiteiten

 

Bovenstaande doelen worden bereikt door de functies van de rugbrace tijdens gebruik. De mechanismen voor pijnverlichting verschillen enigszins per brace ontwerp maar over het algemeen kan een brace:

  • Zorgen voor extra ondersteuning van de wervelkolom.

  • Een rugbrace kan stabiliteit toevoegen wanneer de lage rug onstabiel is als gevolg van geblesseerde of verzwakte spinale structuren. Door de romp in een veilige, ondersteunende houding te houden, kan een rugbrace helpen om een ​​gezonde genezingsomgeving te bieden voor de huidige blessure en extra blessures te voorkomen.

  • Verminderen van de druk op de spinale structuren. Een rugbrace kan helpen om een ​​deel van het gewicht dat normaal op de onderrug wordt geplaatst te ontlasten, waardoor de druk op de gewrichten, schijven en spieren van de wervelkolom wordt verminderd. Door de druk op de wervelkolom te verminderen, kan een rugbrace de pijnlijke spierspanning verminderen, wat een veel voorkomende beschermende reactie is na een blessure

  • Verminder het bewegingsbereik tijdens genezing. Een rugbrace wordt gebruikt om pijnlijke bewegingen, zoals het draaien van de wervelkolom of het naar voren, achteren of opzij buigen, te voorkomen of te beperken.

  • Het beperken van pijnlijke bewegingen en houdingen kan ook helpen om het bewustzijn van de lichaamshouding (proprioceptie) te verbeteren, waardoor de drager de houding bewust kan aanpassen voor een betere gezondheid van de rug.

  • Verminder microbewegingen tussen wervelsegmenten. Braces beperken ook overmatige microbewegingen bij een bepaald ruggengraatsegment of wervelfractuur, waardoor pijn door spierspanning en geïrriteerde gewrichten of zenuwwortels wordt beperkt.

 

In sommige onderzoeken is aangetoond dat het toevoegen van een rugbrace aan een behandelschema de mobiliteit en pijnscores beter verbetert dan alleen fysiotherapie en pijnmedicatie.

We zien dus dat een brace helpt bij het verminderen van het gewicht op de onderrug en zo voorkomt dat er bewegingen gemaakt worden die pijn veroorzaken. 

Wij van Rechte-Rug hebben een brace ontwikkeld die al deze aspecten in huis heeft en effectief kan waarmaken. De decompressie brace is in hardheid op te blazen en decomprimeert (strekt, ontlast) de onderrug. 

Kies zelf de juiste ondersteuning door de brace naar wens op te pompen. 

Duizenden mensen gebruiken dagelijks de Decompressie Brace om te profiteren van de verlichtende effecten... 

rechte-rug rugpijn

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug