Waarom de Decompressie Brace?

Heeft u wel eens last van uw onderrug tijdens het zitten of het doen van activiteiten?

60% van alle Nederlanders ervaart wel eens klachten in de rug. Dit komt mede omdat we tegenwoordig veel zitten; in de auto, op werk en 's avonds thuis. Ook veel klachten komen van mensen die zwaar werk doen.

Onderzoek wijst uit dat Nederlanders gemiddeld 10 uur per dag zitten(!) Ons lichaam is niet gemaakt om zoveel te zitten en steeds een “kromme” houding aan te nemen. Veel mensen zitten onderuitgezakt met de bekken naar voren gekanteld, leunend op het stuitje en de onderrug. Daardoor komt er veel druk op de ruggenwervels en deze kunnen hierdoor zelfs iets scheef gaan groeien waardoor de tussenwervels ingezakt of beschadigd kunnen raken.

Hoe langer u met een foutieve houding rondloopt, hoe moeilijker het wordt om dit te veranderen.

 Rechte-Rug decompressie brace rechte rug

Andere riemen

Algemeen verkrijgbare lendengordels of beugels zijn in principe gemaakt om de onderrug te ondersteunen en pijn te beheersen door ongewenste druk op de lumbale regio te verminderen. Daarom werken bijna alle banden goed als externe stabilisator, maar als het gaat om de behandeling van de oorzaak van pijn, doen de meeste producten dat niet. 

 

Rug decompressie braces 

Aan de andere kant hebben spinale decompressiegordels een andere werking, omdat ze niet alleen externe ondersteuning bieden aan uw onderrug, maar ook de oorzaak van pijn helpen behandelen door uw lumbale wervelkolom te decomprimeren. Decompressieriemen zijn veel beter dan andere rugsteungordels die er zijn.

 

Voordelen van het dragen van een decompressieriem 

Laten we nu eens kijken naar enkele andere voordelen van het dragen van een decompressiegordel voor de wervelkolom: 

 

Core stabiliteit 

Met het gebruik van een decompressiegordel neemt de kernstabiliteit van de patiënt toe. Normaal gesproken hebben patiënten met chronische rugpijn niet de kracht om hun positie vast te houden. Dit is de reden waarom hun lichaam vaak niet stabiel is. Decompressieriemen helpen dit probleem op te lossen. 

 

Pijnstilling 

Een decompressiegordel lijkt bijna op iemand die je onderrug een massage geeft. Dit helpt bij het verlichten van pijn in de regio. Het dragen van de riem tijdens werkuren is effectief bij het behandelen van rugpijn zonder pijnstiller of steroïden te gebruiken. 

 

Betere houding 

Als u een ruggengraat decompressiegordel draagt, helpt dit u om uw houding te behouden. Normaal gesproken neigen patiënten met rugpijn te verslappen omdat ze denken dat rechtop staan ​​de druk op hun wervelkolom zou verhogen. De meesten van hen ontwikkelen deze gewoonte en het is niet gemakkelijk voor hen om het los te laten. Met een decompressiegordel wordt de houding rechtop en zijn er minder gevallen van plotselinge pijn. 

 

Vermindering van stress 

Soms is de rugpijn te wijten aan het eigen lichaamsgewicht van de patiënt. Dit komt vaak voor bij zwaarlijvige patiënten. De wervelkolom kan het gewicht van het lichaam mogelijk niet dragen en eventuele wervels kunnen gewond raken. Spinale decompressiegordels oefenen druk uit op de maag waardoor het gewicht op dat gebied wordt gericht. Dus de druk wordt verwijderd uit de wervelkolom. 

 

Beperkte beweging 

Om sneller te genezen, wordt aanbevolen dat u het aangetaste deel van uw rug enkele dagen niet beweegt. Dit is echter niet altijd mogelijk, aangezien patiënten die delen onbewust verplaatsen en veel pijn krijgen. Door het dragen van een decompressiegordel kan een patiënt zijn of haar mobiliteit beperken. Dit helpt om het rugletsel te laten genezen, zonder dat het overmatig wordt belast.

 

Bijwerkingen van het langdurig dragen van riemen

 Langdurig gebruik van spinale decompressiegordels kan tot problemen leiden, zoals huidlaesies. Een gevoelige huid kan geïrriteerd raken of er kunnen laesies ontstaan. Anders dan dat, kan constante compressie van de maag leiden tot gastro-intestinale aandoeningen of stress. Evenzo, als de spieren zo lang worden belast, bestaat de mogelijkheid dat uw bloeddruk stijgt. Als u een decompressiegordel voor de wervelkolom gebruikt, zorg er dan voor dat u uw lichaam laat ademen. Als u een authentieke decompressiegordel heeft, helpt deze bij het verlichten van rugpijn door de oorzaak binnen enkele weken te behandelen, zodat u deze niet lang hoeft te dragen. 

Gebaseerd op wetenschappelijke principes, nauwkeurige toepassing en ongecompliceerd gebruik. De tractie in de rug wordt gegenereerd door de brace wanneer de riem wordt opgeblazen. De unieke luchtcelverlenging vermindert de belastingsdruk in de onderrug door de schijf uit te zetten door middel van bevestiging onder de ribbenkast en boven het bekken, waarbij de onderrug omhoog en omlaag wordt gestrekt. Dit leidt de dragende kracht verticaal om en vermindert de krachten in de lumbale wervelkolom, wat rugpijn door samendrukkende krachten aanzienlijk kan verminderen.

 

Vóór de therapie: De schijven worden gespannen als gevolg van belasting van structuren door zwaartekracht, waardoor een hernia of uitpuilende schijf ontstaat die gevoelige zenuwen kan samendrukken en rugpijn, doorverwezen pijn of gevoelloosheid langs het been samen met spierspasmen kan veroorzaken. Dit wordt ook wel ischias genoemd.

Na therapie: de gordel levert krachten die de schijf naar een meer normale hoogte terugbrengen door schadelijke neerwaartse druk te verminderen en irritatie van spieren, schijven en gewrichten te verwijderen door middel van de expanderende cellen gevuld met lucht in de riem. De decompressiegordel voor de wervelkolom kan verlichting bieden voor diegenen die zwaar moeten tillen tijdens het werk of thuis, en voor diegenen die verlichting nodig hebben voor korte of lange afstanden.

 

Wilt u zo lang mogelijk blijven genieten van de dingen die er écht toe doen in het leven zonder dat u wordt tegengehouden door rugklachten?

De Decompressie Brace biedt verlichting op de onderste ruggenwervels en zorgt ervoor dat u een rechtere houding kunt aannemen zonder dat deze wervels onder druk staan. 

Rechte-Rug lowerbackbrace

Wanneer u uw rug niet goed verzorgt bij klachten kunnen de tussenwervels nog verder beschadigen en kunt u één of meerdere van bovenstaande rug-aandoeningen oplopen.

Andere gevolgen van een kromme of zere rug zijn een slechte focus, slecht slapen, meer stress, verminderde productiviteit en vele andere..

 

Bekijk hier de Decompressie Massage Brace.

 

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug