Rug Decompressie Therapie

 

Tegen de tijd dat we midden tot eind twintig zijn, hebben de meesten van ons wel eens rugpijn ervaren. Van hardlopen op het strand, surfen, andere sporten of gewoon slijtage, onze ruggen krijgen het soms zwaar te verduren.

 

Uw houding kan lage rugpijn veroorzaken. Je oefent ongeveer 20-25 kilo druk op je wervelkolom als je op je rug slaapt. Hoewel activiteiten zoals langdurig achter een bureau zitten of draaien terwijl u iets zwaars oppakt, de boosdoener kunnen zijn, kunnen uw matras en slaaphouding ook slecht voor uw rug zijn.

 

Maar er is hoop. En wat is er beter; de behandeling komt niet in de vorm van een pil of u gaat niet onder het mes.

 

Hoewel bepaalde rugaandoeningen mogelijk een operatie vereisen, geeft niet-chirurgische spinale decompressie mensen een idee van hoe het leven zou kunnen zijn zonder rugpijn.

 

En het doet dit zonder medische kosten. Zonder de invasieve aspecten van chirurgie. En zonder jezelf te drogeren.

 

Is spinale decompressie geschikt voor u? Lees alles wat u moet weten over deze vorm van chiropractische zorg.

 

Je weet nooit wanneer rugpijn zal toeslaan. Het kan toeslaan na een auto-ongeluk. Het kan een geleidelijk begin zijn. Het is fijn om te weten dat er alternatieve opties voor u zijn.

 

Wat is spinale decompressie?

Tussenwervelschijven zijn gelachtige kussens tussen de botten in uw wervelkolom. Wanneer uw wervelkolom wordt samengedrukt, zet dit extra druk op de schijven en wordt het moeilijk voor zuurstof, water en voedingsstoffen om vrij te stromen. Schijven kunnen uiteindelijk uitpuilen als hernia, pijn veroorzaken en zenuwen beschadigen.

 

Het decomprimeren, of het strekken van de wervelkolom, kan de druk van de schijven wegnemen. Dit helpt op zijn beurt de beweging van water, zuurstof en voedingsrijke vloeistoffen naar de schijven te bevorderen, zodat ze kunnen genezen.

 

 

Is spinale decompressie effectief?

Spinale decompressietherapie bestaat al jaren. Talrijke getuigenissen beweren dat het werkt.

 

Niet-chirurgische spinale decompressie biedt een alternatief voor mensen die aan rugpijn lijden en die te horen hebben gekregen dat 'het niets ernstigs is', 'of de enige optie een operatie is'.

 

Er zijn gevallen waarin een operatie de enige optie is. Dit zijn ernstige gevallen zoals tumoren, fracturen of abdominale aorta-aneurysma's.

 

Maar voor de miljoenen die lijden aan rugpijn die niet tot deze categorieën behoren, is er weinig medisch advies zonder medicijnen of operaties.

 

De bestaande onderzoeken laten positieve resultaten zien.

 

Ondanks dat er weinig bestaande onderzoeken zijn, zijn de resultaten van bestaande onderzoeken allemaal gunstig. Het is een geweldig natuurlijk alternatief voor medicijnen en operaties. Spinale decompressietherapie is zeer veilig in vergelijking met het risico en de hersteltijd van een operatie of vergeleken met medicijnen zoals opiaten.

 

 

Is niet-chirurgische spinale decompressie veilig?

De bestaande onderzoeken laten positieve resultaten zien.

Ondanks dat er weinig bestaande onderzoeken zijn, zijn de resultaten van bestaande onderzoeken allemaal gunstig. Het is een geweldig natuurlijk alternatief voor medicijnen en operaties. Spinale decompressietherapie is zeer veilig in vergelijking met het risico en de hersteltijd van een operatie of vergeleken met medicijnen zoals opiaten.

 

 

Voor wie is rugdecompressie geschikt?

Rugdecompressie is geschikt voor volwassenen (18+) en onder andere zeer effectief voor de volgende aandoeningen:

 •  Hernia
 •  Kromme houding
 •  Ingezakte ruggenwervel
 •  Lumbale verstuiking
 • Spondylose
 • Uitstralende rugpijn
 • Spinale Stenose
 • Ischias
 • Spierspasmen
 • Slijtage van de tussenwervelschijven
 • Spinale wortelcompressie

 

 

Voor wie is spinale decompressie niet geschikt?

Deze techniek is niet geschikt voor personen met overgewicht, ernstige zenuwbeschadiging, ernstige osteoporose (botontkalking), zwangere vrouwen of na sommige operaties, bijvoorbeeld als er schroeven of platen in de rug zijn gezet.

 

 

Alleen spinale decompressie

Wat niet-chirurgische en chirurgische spinale decompressie scheidt, is wat elk probeert op te lossen. Spinale decompressie is een therapie die gericht is op het aanpakken van het probleem van rugpijn bij de kern.

 

Chirurgische of medicinale behandelingen lossen vaak het probleem aan de oppervlakte op, maar negeren in veel gevallen de onderliggende oorzaak.

 

Ondanks de onvermijdelijkheid van rugspanning, kan spanning en druk worden verlicht door een oefenprogramma dat gepaard gaat met decompressie therapie.

 

Door decompressie van de wervelkolom hebben we controle over ons lichaam. Maar als we ons lichaam dan niet versterken en onze flexibiliteit verbeteren, zal het probleem terugkeren.

 

Daarom moet decompressie therapie gepaard gaan met andere oefeningen voor het versterken en flexibel maken van de rugspieren en pezen.

 

Dit kan door middel van oefeningen die de spieren in- en rondom de ruggenwervel versterken. Zo wordt de ruggenwervel zelf minder belast en dit zorgt voor een stevigere, rechtere houding.

 

Deze betreffende oefeningen vindt u op een andere pagina op deze website.

 

 

Hoe kan ik gebruik maken van spinale decompressietherapie?

 

 

 

Is spinale decompressietherapie geschikt voor u?

De keuze of niet-chirurgische spinale decompressietherapie geschikt voor u is, hangt af van hoeveel u bereid bent te investeren in uw levenslange ruggezondheid.

 

Als je je hele leven rugpijn hebt gehad en hebt geprobeerd deze op een andere manier te elimineren, dan is dit een geweldige optie.

 

Als uw arts aandringt op een operatie om een ​​uitpuilend schijfprobleem op te lossen, dan is dit een geweldige alternatieve optie.

 

Als rugpijn aanhoudt sinds een auto-ongeluk, dan is dit een goede optie.

 

Over het algemeen moet spinale decompressie worden beschouwd als onderdeel van een uitgebreid behandelprogramma dat de mogelijkheid biedt om een ​​leven zonder rugpijn te leiden.

 

Vermijd medicijnen. Vermijd het mes.

 

 

Rechte-Rug ondersteunt u!

 

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug