Ontspanningstechniek voor de rug

Ontspanningstechniek

Het omhoog brengen van de benen is een makkelijke ontspanningstechniek die helpt de bloedcirculatie in zowel de onderrug als in het onderlichaam te activeren.

Waarom dit werkt?

Deze oefening werkt heel goed voor iedereen met spanning in de onderrug. Waarom?

Omdat wanneer de benen omhoog op de stoel of muur staan, de onderrug recht gehouden wordt en wordt ondersteund door de grond, terwijl als u gewoon uw benen recht op de grond hebt staan er een kleine kromming in de onderrug zit waarbij het gewicht van je benen wordt aangetrokken door de rug.

De ruggenwervel werkt hard om je de hele dag rechtop te houden, en -laten we eerlijk zijn- meestal zitten of staan we ook niet in de beste houding..

Wanneer de rugspieren aangespannen zijn, is het zenuwstelsel dat ook aangezien het ruggenmerg (zenuwbanen etc.) precies door de wervelkolom loopt. Wanneer de wervelkolom (spieren) zich ondersteund voelen in deze specifieke houding, ontspant je hele zenuwstelsel.

Dit is ook een effect van de Decompressie Brace. Bovendien tilt deze niet alleen de benen maar ook nog het gewicht van het bovenlichaam door de decompressie therapie (verticale strekking). Win-Win dus!

 

U kunt bij deze oefening het beste gaan liggen op een comfortabele plek zoals op bed of op een oefeningenmat. Zorg ervoor dat de rug recht blijf bij het omhoog doen van de benen. 
Lukt dit niet omdat de benen of de rug te stijf zijn? Probeer het met de benen op een stoel en dit kunt u eventueel opbouwen naar de muur. 

Probeer dit naast het gebruik van de decompressie brace eens elke dag 15 minuten te doen voor een periode van 2 weken en voel wat er gebeurt.

Bonus Oefening

  • Ga op een stoel zitten met de benen licht uit elkaar.
  • Buig voorover en pak de enkels, of tenen als dit lukt.
  • Trek voorzichtig naar de rug toe.
  • Hou dit vast voor 3 seconden, herhaal 5-10 keer.
  • Herhaal dit wanneer nodig.

 

Wil je meer weten over het verbeteren van je ruggezondheid en het verminderen van rugpijn? Download dan ons ebook met een stappenplan voor een betere rug, inclusief gedetailleerde instructies voor effectieve oefeningen en tips voor een gezonde levensstijl. Klik hier om het ebook te downloaden en investeer in een sterke, gezonde rug voor een betere kwaliteit van leven.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug