Doe deze oefeningen voor je schouders, nek en schouderbladen

Doe deze oefeningen voor je schouders, nek en schouderbladen

Heb je last van spanning in je schouders, stijfheid in je nek of pijn tussen je schouderbladen? Dan kunnen eenvoudige oefeningen een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele effectieve oefeningen die je kunt doen om deze problemen te verlichten:

1. Tegen de muur omhoog: Ga met je rug tegen een muur staan, met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Breng langzaam je armen omhoog langs de muur, terwijl je ervoor zorgt dat je schouders ontspannen blijven. Houd deze positie even vast en breng dan je armen weer naar beneden. Herhaal dit een paar keer om spanning in je schouders te verminderen.

2. Liggend op de grond: Ga op je rug liggen op een comfortabele ondergrond. Strek je armen langs je zij en ontspan je schouders. Adem diep in en til langzaam je armen op richting het plafond, terwijl je ervoor zorgt dat je schouders op de grond blijven. Houd deze positie even vast en breng dan je armen weer terug naar de startpositie. Deze oefening helpt bij het strekken van de nekspieren en het verminderen van spanning in de schouders.

3. Superman: Ga op je buik liggen met je armen gestrekt voor je uit en je benen recht achter je. Til langzaam je armen en benen op van de grond, terwijl je je rugspieren aanspant. Houd deze positie even vast en laat dan langzaam je armen en benen weer zakken. Deze oefening versterkt de spieren rondom de schouders en verbetert de houding.

4. Y maken: Ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Strek je armen omhoog naar het plafond, zodat je een "Y" vormt met je lichaam. Houd deze positie even vast en breng dan langzaam je armen weer naar beneden. Deze oefening opent de borst en strekt de schouderspieren.

Door regelmatig deze oefeningen uit te voeren, kun je de druk op je schouders, nek en schouderbladen verlichten. Het helpt ook om een goede houding aan te nemen, zodat de wervelkolom en schouders zich kunnen aanpassen en je klachten kunnen verminderen. Vergeet niet om altijd naar je lichaam te luisteren en de oefeningen langzaam en gecontroleerd uit te voeren voor de beste resultaten.

Download hier gratis ons ebook met infomatie over onder andere hoe je een stappenplan kunt maken naar een betere houding en welke oefeningen effectief zijn! 

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug