Doe deze oefeningen voor je onderrug

Een sterke onderrug is essentieel voor een gezond en actief leven. Of je nu een zittende levensstijl hebt of regelmatig sport, het is belangrijk om je onderrug te versterken en te ondersteunen om rugpijn en blessures te voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende effectieve oefeningen die je kunt doen om je onderrug te versterken en flexibel te houden. Hier zijn enkele van de beste oefeningen:

 

1. Planken: Planken is een geweldige oefening voor het versterken van de core-spieren, inclusief de spieren in je onderrug. Ga op je buik liggen en steun op je onderarmen en tenen, met je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen. Houd deze positie zo lang mogelijk vast, waarbij je ervoor zorgt dat je je buikspieren aanspant en je onderrug recht houdt.

2. Bird Dog: Ga op handen en knieën zitten, met je handen recht onder je schouders en je knieën recht onder je heupen. Strek vervolgens je rechterarm naar voren en je linkerbeen naar achteren, terwijl je je rug recht houdt. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie. Herhaal dit met het tegenovergestelde been en arm.

3. Superman: Ga op je buik liggen met je armen gestrekt voor je uit en je benen recht achter je. Til langzaam je armen en benen op van de grond, terwijl je je rugspieren aanspant. Houd deze positie even vast en laat dan langzaam je armen en benen weer zakken.

4. Cat-Cow Stretch: Ga op handen en knieën zitten, met je handen recht onder je schouders en je knieën recht onder je heupen. Adem in en laat je buik zakken terwijl je je rug hol maakt en je hoofd omhoog kijkt (cow positie). Adem uit terwijl je je rug rondt en je kin naar je borst brengt (cat positie). Herhaal deze beweging langzaam en gecontroleerd.

 Oefeningen voor de onderrug als je pijn hebt pijn in onderrug stretch

5. Bekkenlift: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Til je heupen langzaam op naar het plafond, waarbij je je bilspieren aanspant. Houd deze positie even vast en laat dan langzaam je heupen weer zakken naar de startpositie.

 

Naast deze oefeningen is het ook belangrijk om te weten welke oefeningen je moet vermijden om rugpijn te voorkomen. Vermijd bijvoorbeeld oefeningen waarbij je je rug te veel buigt of draait, zoals sit-ups of crunches met een volledige range of motion.

 

Wil je meer weten over het verbeteren van je ruggezondheid en het verminderen van rugpijn? Download dan hier gratis ons ebook met een stappenplan voor een betere rug, inclusief gedetailleerde instructies voor effectieve oefeningen en tips voor een gezonde levensstijl. Lees de tips ons ebook en investeer in een sterke, gezonde rug voor een betere kwaliteit van leven.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug