Direct verlichting van Pijn in de OnderRug (5 manieren)

Het Gevoel van Ongemak in de Onderrug

Pijn aan de onderrug kan een scala aan sensaties met zich meebrengen, variërend van een doffe, zeurende pijn tot scherpe steken bij bepaalde bewegingen. Deze pijn kan soms uitstralen naar de billen en benen, waardoor het moeilijk wordt om comfortabel te zitten, staan of zelfs liggen. Het kan je beperken in je dagelijkse activiteiten, waardoor zelfs de eenvoudigste taken een uitdaging worden..


Deze vorm van ongemak ontstaat vaak door verschillende factoren. Overbelasting van de rugspieren door repetitieve bewegingen, langdurig zitten in een verkeerde houding, zwaar tillen zonder de juiste techniek, of zelfs een plotselinge beweging die de rug belast, kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan van pijn aan de onderrug. Bovendien kunnen degeneratieve aandoeningen zoals slijtage van de tussenwervelschijven of artritis ook leiden tot chronische rugpijn. Zelfs psychologische stress kan een rol spelen, omdat het spanningen kan veroorzaken in de spieren rondom de wervelkolom.

Hoe ontstaat pijn aan de onderrug?


Pijn aan de onderrug kan een complexe aandoening zijn, waarbij verschillende factoren een rol spelen bij het ontstaan ervan. 

Een van de meest voorkomende oorzaken is overbelasting van de rugspieren en gewrichten. Dit kan optreden als gevolg van herhaalde bewegingen, langdurig zitten in een verkeerde houding, of het tillen van zware voorwerpen zonder de juiste techniek. Door deze overbelasting kunnen de spieren en gewrichten in de onderrug geïrriteerd raken, wat leidt tot pijn en ongemak.

pijn aan de onderrug verlichten

Daarnaast kunnen degeneratieve aandoeningen zoals slijtage van de tussenwervelschijven of artritis bijdragen aan het ontstaan van pijn aan de onderrug. Deze aandoeningen veroorzaken vaak veranderingen in de structuur van de wervelkolom, waardoor de druk op de zenuwen toeneemt en pijn ontstaat.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van pijn aan de onderrug is een slechte houding. Langdurig zitten of staan in een slechte houding kan leiden tot overbelasting van de rugspieren en gewrichten, waardoor pijn ontstaat. Bovendien kan een slechte houding de natuurlijke krommingen van de wervelkolom verstoren, wat kan leiden tot extra stress op de rugspieren en gewrichten.

pijn aan de onderrug verlichten

Wat kun je dan doen voor verlichting?

Als je last hebt van pijn aan de onderrug, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om verlichting te vinden en je herstel te bevorderen. Hier zijn vijf belangrijke punten om te overwegen:

 

 1. Decompressie: Een effectieve manier om verlichting te vinden van pijn aan de onderrug is door decompressie toe te passen. Dit kan worden bereikt door middel van specifieke oefeningen en houdingen die de wervelkolom strekken en de druk tussen de wervels verminderen. Door regelmatig decompressietechnieken toe te passen, kun je de spanning op de rugspieren verminderen en pijn verlichten.

 2. Houding: Let op je houding, zowel tijdens het zitten, staan als lopen. Een goede houding kan de druk op de wervelkolom verminderen en de belasting op de rugspieren verminderen. Probeer rechtop te zitten met je rug tegen de leuning van de stoel en je voeten plat op de grond. Als je staat, houd dan je gewicht gelijkmatig verdeeld over beide voeten en trek je buikspieren lichtjes aan om je kern te ondersteunen.

 3. Oefeningen: Het versterken van de rug- en buikspieren kan de stabiliteit van de wervelkolom verbeteren en pijn aan de onderrug verminderen. Focus op oefeningen die de rugspieren versterken, zoals lage rugextensies, brugoefeningen en planken. Daarnaast kunnen ook oefeningen die de buikspieren versterken, zoals crunches en leg raises, helpen bij het ondersteunen van de wervelkolom.

 4. Warmte en koude therapie: Afwisselend het gebruik van warmte- en koudetherapie kan helpen om de spieren te ontspannen en ontstekingen te verminderen. Breng bij acute pijn aan de onderrug gedurende 15-20 minuten een icepack aan om zwelling te verminderen en pijn te verlichten. Na 48 uur kun je warmte toepassen in de vorm van een warmtekussen of een warm bad om de bloedcirculatie te verbeteren en spierspanning te verminderen.

 5. Hulpmiddelen: Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van pijn aan de onderrug. Denk hierbij aan ergonomische stoelen en kussens die de rug ondersteunen en de druk op de wervelkolom verminderen. Daarnaast kunnen lendenkussens en lendensteunen worden gebruikt om de natuurlijke kromming van de onderrug te ondersteunen tijdens het zitten.

Een goeie tip


Een belangrijke tip bij het omgaan met pijn aan de onderrug is om geduldig te zijn en consistent te blijven in je behandeling. Het kan soms even duren voordat je verbetering merkt, dus geef niet op als je niet meteen resultaten ziet. Blijf trouw aan je oefeningen, let op je houding en maak gebruik van de beschikbare hulpmiddelen om je rug te ondersteunen. Het is ook nuttig om te luisteren naar je lichaam en rust te nemen wanneer dat nodig is, maar blijf wel actief om de spieren te versterken en de flexibiliteit te behouden. Met de juiste aanpak en toewijding kun je de pijn aan de onderrug overwinnen en weer genieten van een leven zonder belemmeringen.

Decompressie Brace en OnderRugPijn


Een Decompressie Brace is een speciaal ontworpen hulpmiddel dat gericht is op het verlichten van pijn aan de onderrug door middel van het toepassen van decompressietherapie. Deze braces zijn vaak gemaakt van een stevig, maar flexibel materiaal dat de rug ondersteunt terwijl het tegelijkertijd lichte tractie of strekking op de wervelkolom uitoefent. Deze decompressie zorgt voor een ruimte tussen de wervels, waardoor de druk op de tussenwervelschijven vermindert en eventuele beknelling van zenuwen afneemt.

Wanneer je last hebt van pijn aan de onderrug, kan deze pijn veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals overbelasting, slijtage van de tussenwervelschijven, spierspanning of een slechte houding. Een decompressiebrace kan op verschillende manieren helpen bij het verminderen van deze pijn:

decompressie brace bij pijn aan de onderrug

 1. Verlichting van druk: Door de wervelkolom te strekken en de ruimte tussen de wervels te vergroten, vermindert de decompressiebrace de druk op de tussenwervelschijven. Dit vermindert niet alleen pijn die wordt veroorzaakt door beknelling van zenuwen, maar kan ook de druk op ontstoken gewrichten verminderen.

 2. Verbeterde houding: Veel decompressiebraces zijn ontworpen om de natuurlijke krommingen van de wervelkolom te ondersteunen en te bevorderen. Door een goede houding te bevorderen, kan de brace helpen om overmatige spanning op de rugspieren te verminderen en een juiste uitlijning van de wervelkolom te ondersteunen.

 3. Stabilisatie van de rug: Een decompressiebrace biedt niet alleen tractie op de wervelkolom, maar kan ook helpen om de rug te stabiliseren tijdens activiteiten. Dit kan vooral nuttig zijn bij het uitvoeren van oefeningen of het tillen van zware voorwerpen, waarbij een stabiele en ondersteunende rug essentieel is om letsel te voorkomen.

 4. Bevordering van genezing: Door de druk op de tussenwervelschijven te verminderen en de bloedcirculatie rondom de wervelkolom te verbeteren, kan een decompressiebrace helpen om het genezingsproces te bevorderen. Dit kan leiden tot een sneller herstel van blessures en een afname van chronische rugpijn.


Kortom, een decompressie brace biedt een veelzijdige en effectieve aanpak voor het verminderen van pijn aan de onderrug. Door decompressietherapie toe te passen, kan de brace helpen om de druk op de wervelkolom te verminderen, de houding te verbeteren, de rug te stabiliseren en het genezingsproces te bevorderen.

Stappenplan om van start te gaan


 1. Identificeer de oorzaak: Voordat je begint met het behandelen van pijn aan de onderrug, is het essentieel om de mogelijke oorzaken te begrijpen. Raadpleeg een professional om de onderliggende oorzaak van je rugpijn te achterhalen. Dit kan variëren van spiergerelateerde problemen tot degeneratieve aandoeningen of slechte houdingen. Door de oorzaak te vinden, kun je gerichter te werk gaan bij het behandelen van je rugpijn.

 2. Oefeningen: Een belangrijk onderdeel van het behandelen van pijn aan de onderrug is het versterken en stretchen van de rug- en buikspieren. Zoek naar specifieke oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de stabiliteit en flexibiliteit van de wervelkolom. Denk aan oefeningen zoals lage rugextensies, brugoefeningen, bekkenkantelingen en hamstring stretches. Deze oefeningen kunnen helpen om de spieren rondom de wervelkolom te versterken en te ontspannen, waardoor de druk op de rug wordt verminderd.

 3. Decompressie: Overweeg het gebruik van decompressietherapie als onderdeel van je behandeling. Decompressie kan worden bereikt door middel van specifieke oefeningen, zoals liggende knie-naar-borst stretches of hangende oefeningen aan een pull-up bar. Deze oefeningen strekken de wervelkolom en verminderen de druk tussen de wervels, waardoor pijnverlichting wordt bevorderd.

 4. Stretchen: Naast het versterken van de spieren is het ook belangrijk om regelmatig te stretchen om de flexibiliteit van de wervelkolom te behouden. Focus op het stretchen van de hamstrings, heupen en bilspieren, evenals de spieren in de onderrug. Dit kan helpen om de spanning in de spieren te verminderen en de mobiliteit van de wervelkolom te verbeteren.

 5. Monitor je vooruitgang: Houd een dagboek bij van je symptomen en vooruitgang terwijl je aan je behandeling werkt. Let op veranderingen in pijnniveau, mobiliteit en algeheel welzijn naarmate je de verschillende behandelingen uitvoert. Pas je aanpak indien nodig aan op basis van de feedback van je lichaam en bespreek eventuele zorgen met je zorgverlener.Door deze stappen te volgen en actief te blijven in je behandeling, kun je effectief omgaan met pijn aan de onderrug en je algehele welzijn verbeteren. Met de juiste aanpak en consistentie kun je terugkeren naar een leven zonder belemmeringen door rugpijn.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug