5 Dingen die je Thuis kunt doen tegen Rugpijn!

5 Dingen die je Thuis kunt doen tegen Rugpijn!

Om rugklachten te voorkomen of te verbeteren zijn er verschillende dingen die je thuis kunt doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  1. Houd een goede houding aan: Zorg ervoor dat je bij zitten of staan een rechte rug hebt en je schouders ontspannen naar achteren laat hangen.

  2. Maak gebruik van ergonomische meubels: Kies voor een stoel met goede ondersteuning voor je rug en zorg dat je werkplek goed is afgesteld op jouw lichaamslengte.

  3. Beweeg regelmatig: Maak dagelijks een wandeling, doe stretchoefeningen of probeer yoga. Dit helpt bij het behouden van een goede conditie van je spieren.

  4. Vermijd langdurig zitten: Zit niet te lang achter elkaar en neem elk half uur even pauze om te bewegen en je spieren te ontspannen.

  5. Train je rugspieren: Met specifieke oefeningen kun je je rugspieren versterken en rugklachten voorkomen of verminderen.

 

Voeding

Wat voeding betreft zijn er een aantal voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezonde rug. Zo is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om de spieren te ondersteunen. Daarnaast is het eten van voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren, zoals vette vis, noten en zaden, ook goed voor de gezondheid van je rug.

 

Oefeningen

Enkele oefeningen die je thuis kunt doen om je rug te trainen zijn:

  1. Planken: Ga in een push-up positie staan met je armen gestrekt. Houd je lichaam in een rechte lijn en houd deze positie zo lang mogelijk vast.

  2. Supermans: Lig op je buik met je armen en benen gestrekt. Til tegelijkertijd je armen en benen van de grond en houd deze positie 3-5 seconden vast.

  3. Bird-dogs: Ga op handen en knieën zitten. Strek je linkerarm en rechterbeen tegelijkertijd uit en houd deze positie 3-5 seconden vast. Wissel daarna van arm en been.

 

Vermijden

Wat je beter kunt vermijden zijn langdurig zitten, roken, zwaar tillen, een verkeerde lichaamshouding en overgewicht.

Je kunt vandaag al beginnen met het inpassen van deze tips en oefeningen in je dagelijkse routine om rugklachten te voorkomen of verbeteren. Let er wel op dat je deze veranderingen geleidelijk en consistent doorvoert voor het beste resultaat. Bij ernstige of aanhoudende rugklachten is het belangrijk om een arts of fysiotherapeut te raadplegen voor advies en behandeling.

 

Lees hier wat glucosamine voor je gewrichten kan doen? > > > 

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug