Ontspanningstechniek voor de rug

Ontspanningstechniek voor de rug
Ontspanningstechniek

Het omhoog brengen van de benen is een makkelijke ontspanningstechniek die helpt de bloedcirculatie in zowel de onderrug als in het onderlichaam te activeren.

Waarom dit werkt?

Deze oefening werkt heel goed voor iedereen met spanning in de onderrug. Waarom?

Omdat wanneer de benen omhoog op de stoel of muur staan, de onderrug recht gehouden wordt en wordt ondersteund door de grond, terwijl als u gewoon uw benen recht op de grond hebt staan er een kleine kromming in de onderrug zit waarbij het gewicht van je benen wordt aangetrokken door de rug.

De ruggenwervel werkt hard om je de hele dag rechtop te houden, en -laten we eerlijk zijn- meestal zitten of staan we ook niet in de beste houding..

Wanneer de rugspieren aangespannen zijn, is het zenuwstelsel dat ook aangezien het ruggenmerg (zenuwbanen etc.) precies door de wervelkolom loopt. Wanneer de wervelkolom (spieren) zich ondersteund voelen in deze specifieke houding, ontspant je hele zenuwstelsel.

Dit is ook een effect van de Decompressie Brace. Bovendien tilt deze niet alleen de benen maar ook nog het gewicht van het bovenlichaam door de decompressie therapie (verticale strekking). Win-Win dus!

 

U kunt bij deze oefening het beste gaan liggen op een comfortabele plek zoals op bed of op een oefeningenmat. Zorg ervoor dat de rug recht blijf bij het omhoog doen van de benen. 
Lukt dit niet omdat de benen of de rug te stijf zijn? Probeer het met de benen op een stoel en dit kunt u eventueel opbouwen naar de muur. 

Probeer dit naast het gebruik van de decompressie brace eens elke dag 15 minuten te doen voor een periode van 2 weken en voel wat er gebeurt.

Bonus Oefening

  • Ga op een stoel zitten met de benen licht uit elkaar.
  • Buig voorover en pak de enkels, of tenen als dit lukt.
  • Trek voorzichtig naar de rug toe.
  • Hou dit vast voor 3 seconden, herhaal 5-10 keer.
  • Herhaal dit wanneer nodig.

 

Wanneer je plat op de rug ligt is de druk op de rugwervel ongeveer 20kg. Bij zitten en staan kan deze druk oplopen tot 270kg. Het is zelfs nog hoger bij het buigen en tillen van zware dingen. Onze rugwervel speelt een absolute rol in ons lichaam maar tegelijkertijd neemt het een enorme druk van het lichaamsgewicht op zich.

De tussenwervelschijf is de bufferstrook om zulke grote druk gedurende de dag op te vangen. Tussenwervelschijven zijn gelachtige kussens tussen de botten in de rugwervel. Metamorfose met de leeftijd en langdurige stress als gevolg van elke dag rechtop lopen en tillen veroorzaakt slijtage, breuken en scheuren in de tussenwervelschijven. Ook wanneer uw wervelkolom wordt samengedrukt zet dit extra druk op de schijven en wordt het moeilijk voor zuurstof, water en voedingsstoffen om vrij te stromen. Schijven kunnen uiteindelijk uitpuilen als hernia, pijn veroorzaken en zenuwen beschadigen.

Het decomprimeren, of het verticaal strekken van de wervelkolom kan de druk van de schijven wegnemen. Dit helpt op zijn beurt de beweging van water, zuurstof en voedingsrijke vloeistoffen naar de schijven te bevorderen, zodat ze kunnen genezen. Tegelijkertijd houdt de brace de rug in een rechte houding en de wervels recht op elkaar, dit zorgt er voor dat de houding wordt gecorrigeerd en de tussenwervelschijven niet aan één kant onder druk staan.

Gebruik dezelfde technologie als chiropractors om de werveldruk te verminderen en om een rechtere rug te krijgen!

De Decompressie Massage Brace van Rechte-Rug

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug