Belasting gedurende de dag op de rug

Belasting gedurende de dag op de rug

Veel gebruikers van de Decompressie Brace vragen ons hoe ze het beste kunnen slapen. 

Wat kan ik doen om uitgerust en met een rechte rug wakker te worden? 

 

Het is cruciaal dat onze rug goed rust krijg. Een tussenwervelschijf bestaat namelijk uit een stroperige, gelei-achtige kern met daarrond een fibreuze rand.

 

De werking van zo’n tussenwervelschijf valt ongeveer te vergelijken met een met water gevulde spons — wanneer er kracht op uitgeoefend wordt, gaat er vocht uit de spons naar de omgeving. Als de spons terug ontlast wordt, neemt ze opnieuw vocht uit de omgeving op.

 

Hetzelfde gebeurt met tussenwervelschijven: overdag geven ze vocht af aan de omgeving omdat ze continu belast worden. ‘s Nachts nemen ze terug vocht op uit de omgeving. Dit proces wordt “rehydratatie van de tussenwervelschijven” genoemd en verloopt optimaal wanneer de rug zoveel mogelijk ontlast wordt en de druk op de tussenwervelschijven zo laag mogelijk is.

 

 

Zoals u op de afbeelding hieronder kunt zien knikt het bovenste been naar beneden in een zijligging. Hierdoor komt op de heup en knie extra druk en spanning. Door de druk en spanning kan heup- of rugpijn ontstaan. Met een ergonomisch kniekussen blijft het bovenste been evenwijdig lopen aan het onderste been. Zodat er geen extra druk en spanning op de heupen en de rug komt.

Rechte-rug decompressie rugpijn goed slapen tegen rugpijn

"Wordt elke dag uitgerust wakker zonder ochtendhumeur én zonder rugpijn!"

Een kniekussen helpt en ondersteunt bij verschillende klachten. Medische kniekussens positioneren de heupen, benen en wervelkolom in een juiste anatomische uitlijning en bieden ondersteuning tijdens uw slaap. Daarnaast biedt het bescherming zodat pijnlijke gewrichten niet op elkaar drukken.

 

Een kniekussen hoeft niet alleen gebruikt te worden voor pijnverlichting maar ook voor het ontspannen van spieren en gewrichten. Comfortabel en zonder stress in slaap vallen, waardoor u zich de volgende dag goed uitgerust voelt.

Bekijk hier het Ergonomisch Kniekussen

Rechte-Rug goed slapen tegen rugpijn rugklachten kussen

De redenen om te slapen met een ondersteunend kussens om uw houding tijdens de slaap te verbeteren zijn:
  • Minder nekpijn
  • Minder hoofdpijn
  • Minder rugpijn
  • Beter uitgerust
  • Meer energie
  • Verhoogd ligcomfort

Rechte-Rug decompressie kussen tegen rugpijn slapen

Bekijk hier het Ergonomisch Kniekussen

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug