Verschil tussen Medicijnen en Supplementen

Waarom zou je supplementen nemen in plaats van Medicijnen? 

In de overweldigende wereld van voedingssupplementen is het van essentieel belang om te begrijpen wat jouw lichaam werkelijk nodig heeft. Bij Rechte-Rug geloven we in een persoonlijke benadering, omdat iedereen unieke behoeften heeft.

Voedingssupplementen, verkrijgbaar in diverse vormen zoals pillen, capsules, druppels of drankjes, dienen als aanvulling op jouw dagelijkse voeding. Ze kunnen vitamines (A, B-complex, C, enz.), mineralen (ijzer, zink, selenium), planten of kruiden (groene thee, kurkuma), en andere bioactieve stoffen bevatten. Deze supplementen, of ze nu uit één enkele actieve stof bestaan of een combinatie zijn (zoals multivitamines), ondersteunen cruciale lichaamsfuncties.

Vitamines, mineralen, en bioactieve stoffen spelen een sleutelrol bij diverse lichaamsprocessen, waaronder energievoorziening, immuunfunctie, zenuwstelsel en botbehoud. Een tekort aan deze essentiële voedingsstoffen kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, verminderde weerstand, en ontstekingen.

Het Verschil met Medicijnen

Het is begrijpelijk dat er soms verwarring ontstaat tussen medicijnen en voedingssupplementen, aangezien ze qua uiterlijk overeen kunnen komen. Echter, het doel en de werking zijn fundamenteel verschillend. Hier zijn 8 duidelijke verschillen:

1. Oorzaak vs. Symptomen
- Voedingssupplementen pakken de oorzaak aan, terwijl medicijnen voornamelijk gericht zijn op het verlichten van symptomen. Supplementen werken dus preventief om voedingstekorten te vermijden.

2. Intrinsiek Onderdeel van Stofwisseling
- Voedingsstoffen in supplementen zijn intrinsiek verbonden met de stofwisseling en ondersteunen stofwisselingsprocessen in het lichaam. In tegenstelling hiermee blokkeren medicijnen specifieke stofwisselingsprocessen om symptomen te verlichten.

3. Herkend als Lichaamseigen
- Het lichaam herkent voedingsstoffen in kwalitatieve supplementen als lichaamseigen, terwijl medicijnen vaak lichaamsvreemde stoffen bevatten.

4. Complementair vs. Alleen
- Voedingsstoffen werken complementair en ondersteunen diverse lichaamscellen, terwijl medicijnen bij voorkeur alleen werken.

5. Essentiële Voedingsstoffen
- Sommige vitamines en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen, wat betekent dat ze niet door het lichaam zelf kunnen worden aangemaakt. Supplementen bieden een waardevolle bron van deze essentiële voedingsstoffen.

6. Balans vs. Verstoring
- Medicijnen hebben soms het potentieel om processen te verstoren en het lichaam uit balans te brengen. Supplementen ondersteunen het lichaam als 'ondersteunend personeel' om cellen en homeostase te helpen herstellen.

7. Tijdelijke Verlichting vs. Herstel van Homeostase
- Medicijnen bieden vaak tijdelijke verlichting, terwijl supplementen gericht zijn op het herstel van cellen en het behoud van homeostase, de natuurlijke balans in het lichaam.

8. Werkingsmechanisme
- Medicijnen blokkeren of remmen specifieke stofwisselingsprocessen, zoals pijnverlichting, terwijl voedingssupplementen een ondersteunende rol spelen bij stofwisselingsprocessen.

Kiezen voor Suppletie als Aanvulling (Zijn Ze Echt Nodig?):

Of suppletie echt nodig is, kan afhangen van individuele behoeften. Een gevarieerd dieet en gezonde levensstijl vormen de absolute basis. Desondanks kunnen voedingssupplementen waardevol zijn als aanvulling op specifieke behoeften. In onze veeleisende levensstijl en voedselomgeving kan er een verhoogde behoefte zijn aan nutriënten zoals vitamine C en D. Het is soms moeilijk om deze voldoende uit voeding te halen, vooral met veranderingen in bodemvruchtbaarheid.

Welke Supplementen Heb Ik Dan Nodig?

Bij Rechte-Rug hebben we met zorg een selectie gemaakt van kwalitatieve supplementen die jou op diverse manieren kunnen ondersteunen

Bezoek onze supplementen collectie of bekijk onze pagina voor meer informatie over onze bundels die zijn ontworpen voor specifieke gezondheidsdoelen.

Wil je persoonlijk advies? Maak een afspraak met onze voedingsdeskundige Titia via info@rechte-rug.nl of neem contact op via de WhatsApp-knop op onze website. We zien supplementen als een aanvulling op een gezonde levensstijl, nooit als vervanging. Rechte-Rug is toegewijd aan het bevorderen van welzijn door het bieden van hoogwaardige supplementen en deskundig advies.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €45

Gratis advies

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop of via de mail!

30 Dagen gratis uitproberen

Niet tevreden, geld terug garantie

Zonder medicatie of operaties

Natuurlijke oplossingen voor een rechte rug